Se pot face propuneri pentru premiul „Pentru Naţionalităţi”

Guvernul Ungariei a înfiinţat Premiul „Pentru Naţionalităţi” cu scopul de a recunoaşte activitatea deosebită depusă de persoanele fizice, organizaţiile sau autoguvernările naţionalităţilor din ţară. Se ia în considerare activitatea depusă în interesul comunităţii, în domeniul culturii, educaţiei, cultelor, cercetării, economiei şi mass-media. Premiul se decernează cu ocazia Zilei Naţionalităţilor, pe 18 decembrie.
Propunerile pentru distinşii anului 2017 se pot face până pe 10 octombrie, şi trebuie înaintate, atât pe cale poştală cât şi electronic, pe adresa Secretariatului de Stat pentru Naţionalităţi, Culte şi Sfera Civilă din cadrul Ministerului Resurselor Umane (1884 Budapesta, Pf. 1) şi pe titkarsag.nf@emmi.gov.hu.

Români premiaţi până acum cu premiul „Pentru Naţionalităţi”
În anii anteriori, dintre românii din Ungaria, următorii au fost distinşi cu premiul „Pentru Naţionalităţi” (sau „Pentru Minorităţi”, cum se numea înainte), cel mai înalt premiu din Ungaria acordat naţionalităţilor: Consiliul Local din Micherechi, Echipa de păstrare a tradiţiilor din Aletea, profesorii Ion Budai, dr. Gheorghe Petruşan, dr. Maria Gurzău Czeglédi, Gheorghe Marc, regizorul Cornel Mândruţău, artistul plastic Ştefan Oroian, medicul dr. Ioan Ciotea, profesorul Daniel Negrea, iar anul trecut etnografa Emilia Martin, muzeolog şi cercetător român din Jula, originar din Micherechi.

E.Ş.

Comentarii