Soare, aer şi mişcare pentru copiii din Micherechi

Mai multe imagini aici
Elevii Şcolii generale românești din Micherechi au participat vineri, 29 septembrie, la o activitate în aer liber, cu mult soare, aer și mișcare, activitate sportivă organizată de instituția de învățământ în fiecare toamnă, după începerea noului an școlar. Toate clasele de elevi, de la cei mai mici de clasa întâi până la cei de clasa a opta, au răspuns unei provocări lansate de cadrele didactice. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul școlii, al Primăriei și al părinților. Această zi sportivă s-a desfășurat la terenul de fotbal al satului.

Pentru câteva ore, copiii au lăsat băncile incomode ale școlii, calculatoarele şi telefoanele mobile şi au făcut exerciţii fizice la iarbă verde, în aer proaspăt. Astfel, după o scurtă încălzire, cei mici au participat la diverse jocuri recreative și concursuri, menite să le aducă buna dispoziţie. Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea cadrelor didactice. Având în vedere amploarea pe care fenomenul o are în rândul copiilor, proiectul îşi propune să încurajeze elevii să aloce timp pentru mişcare şi să adopte o viaţă şi alimentaţie echilibrată, au mărturisit cadrele didactice care, după primele momente de aerobic, care i-a încălzit și i-a distrat pe elevi, au dat zor la gătit pentru a lua masa cu toții în aer liber. Penru cei mici de clasele 1-4 s-a gătit la ceaun, iar colegii lor mai mari s-au grupat pe clase în jurul diriginţilor și au gătit separat.
În cadrul activităţii, copiii s-au simțit extraordinar, drept dovadă că mişcarea poate fi distractivă. Când au obosit, unii s-au odihnit sau au ajutat la gătit, fetele și-au adus păturici și au stat la soare, au jucat diferite jocuri de societate ori, pur și simplu, s-au bucurat de libertate și de atmosfera în aer liber. Activitățile acestei zile le-a oferit copiilor șansa să exploreze mediul înconjurător şi să aibă tot felul de aventuri. Au putut juca jocurile preferate, și-au testat limitele fizice, au alergat, au sărit, au râs, au căzut fără să se lovească, s-au bucurat de aerul curat și de soare.
Imaginile alăturate vorbesc de la sine despre atmosfera minunată în care și-au petrecut altfel ziua de vineri copiii din Micherechi.

A.B.

Comentarii