Baluri româneşti 2018

Chitighaz
Sezonul balurilor româneşti la românii din Ungaria va fi deschis, anul acesta, de tradiţionalul bal românesc cu merinde de la Chitighaz. Evenimentul va avea loc pe 27 ianuarie, la Căminul Cultural din localitate. Gazda şi organizatorul evenimentului va fi Autoguvernarea Românească din Chitighaz. Muzica de petrecere va fi asigurată de formaţia de muzică populară a lui Ioan László din Vărşand.

Jula
Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria şi Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU organizează, în sâmbăta din 3 februarie, Balul românesc pe ţară. Petrecerea va avea loc la Centrul Cultural Românesc din Jula cu începere de la ora 18.00.

Aletea
Autoguvernarea românească, împreună cu membrii Asociaţiei Păstrătorilor de Tradiţii din Aletea organizează petrecerea românească pe 10 februarie. Balul românesc cu merinde de anul acesta va avea loc la Căminul cultural din Aletea, iar muzica va fi asigurată de instrumentişti şi solişti de muzică de petrecere din Macea. Balul va fi deschis la ora 19.00 cu o invitaţie la „joc”, condusă de dansatorii cunoscutului ansamblu aletean.

Medgyesegyháza
Autoguvernarea Românească din Medgyesegyháza organizează balul românesc în ultima sâmbătă dinainte de lăsarea Postului Mare, pe 24 februarie. Petrecerea va avea loc la Hanul Hegedűs din localitate, cu începere de la ora 18.00. În deschidere invitaţii vor fi întâmpinaţi cu un program cultural românesc. Atmosfera de petrecere va fi susţinută de către o formaţie de muzică românească din localitatea Vărşand, judeţul Arad, condusă de Ioan László.

A.B.

Comentarii