Şcoala din Micherechi renunţă la cataloagele clasice

Cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe calculator, laptop sau tabletă, profesorii de la Micherechi şi de la alte şcoli din zonă, cum ar fi liceul şi şcoala generală din Şercad, Crâstor, Vésztő, Okány, Mezőgyán şi Geszt, le pot comunica de acum înainte părinţilor, în timp real, notele pe care elevii le iau sau dacă absentează.
Miercuri, 7 februarie, directoarea instituţiei din Micherechi, Ana Ruja, a invitat un specialist de la Budapesta la un curs de perfecţionare în folosirea catalogului electronic, care va fi implementat la şcolile mai sus amintite începând din semestrul al doilea. În acest fel, părinţii vor putea comunica mult mai uşor cu profesorii şi vor avea posibilitatea de a şti la timp dacă copiii lor întâmpină dificultăţi la şcoală, dacă absentează, dacă iau note mici, etc.
„Începând cu semestrul al doilea vom implementa acest catalog electronic. Personal îmi place foarte mult să văd că tehnologia modernă ne aduce beneficii. Vedem acest instrument ca pe o modalitate de cooperare şi colaborare. Poate el va reuşi să scurteze distanţa dintre şcoală şi familie. Poate ne va pune pe noi profesorii în legătură cu părinţii, astfel încât să facem cu toţii ceea ce este mai bine pentru copii. Avem un calculator în instituţia de învăţământ, la care se poate conecta fiecare profesor. Totul se face în timp real. Eu am lucrat deja foarte mult la acest program, am introdus toţi copiii, profesorii şi datele necesare ca să putem să folosim acest program cât mai repede”, a spus Ana Ruja.
Cursul de perfecţionare pentru profesori a fost ţinut de specialistul, Farkas Attila, de la Budapesta, reprezentatul sistemului eKréta.

A.B.

Comentarii