Balul Mărţişorului de la Jula a adus primăvara


Sub genericul „Balul Mărţişorului”, Şcoala generală şi Liceul bilingv „Nicolae Bălcescu” din Jula au organizat sâmbătă, 10 martie, la Centrul Cultural Românesc din oraş, un bal de caritate, un eveniment cultural dedicat sosirii primăverii.
Cuvântul de deschidere i-a aparţinut doamnei Maria Gurzău Czeglédi, care a salutat invitaţii şi a vorbit despre semnificaţiile primăverii şi a simbolurilor care o însoţesc, urând totodată un gând bun şi o primăvară frumoasă tuturor celor prezenţi la ediţia de anul acesta a „Balului Mărțișorului”.


Primăvara a venit la balul de binefacere al instituţiei cu un spectacol oferit de copiii şcolii generale şi ai liceului. Evenimentul înţesat cu momente artistice realizate de copii pentru părinţi şi profesori, dar şi pentru invitaţi, a cuprins melodii populare interpretate de corul şcolii dirijat de către prof. Gheorghe Pătcaş, dans modern coordonat de învăţătoarele Maria Sucigan, Livia Stăvaru şi Beata Condoroş, scenetă distractivă a elevilor clasei a 4-a pregătiţi de Emilia Gomboş Boca. Au interpretat melodii populare mai multe eleve de clasa a 10-a şi au prezentat dansuri populare toate grupele de dansuri populare ale şcolii, îndrumate de către coregraful şi prof. Ioan Nedro. Seara nu ar fi fost completă fără programul de dans popular al foştilor elevi ai liceului, care a fost şi surpriza serii.
Doamnele şi domnişoarele prezente la eveniment au fost onorate de către domni cu mărţişoare şi garoafe, puse la dispoziţia invitaţilor de către elevii clasei a 4-a.
Petrecerea a continuat ca la orice bal, cu muzică şi dans, iar mult aşteptata tombolă a reuşit să facă pe câţiva participanţi fericiţi. Ne referim desigur la variatele premii acordate unor norocoşi în urma tragerii la sorţi la tombolele organizate în cadrul balului, lucru care s-a realizat cu susţinerea mai multor sponsori.
Au participat la acest eveniment şi s-au bucurat alături de toţi cei prezenţi şi doamna Claudia Toma, Decanul Facultății de Farmacie din cadrul Universității „Vasile Goldiș” din Arad, Tiberiu Juhász, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, prof. univ. Florin Ciobanu, de la Universitatea ELTE, din Budapesta, şi numeroşi alţi oaspeţi interesaţi, printre care a fost şi primarul oraşului Jula, dr. Görgényi Ernő.
A.B.

Comentarii