Ştiri… pe scurt

Budapesta
Din anul 2009, la propunerea ICR Budapesta, EUNIC–Budapest Cluster a inclus în programul său evenimentul „Noaptea Institutelor Culturale”, organizat în întâmpinarea Zilei Europei (9 mai). În noaptea de 6 spre 7 mai, ediţia a II-a a seriei de programe îşi deschide porţile pentru marele public în mai toate institutele culturale din Budapesta. ICR Budapesta va fi prezent cu un program complex. Vizitatorii se vor bucura de o expoziţie de grafică pe sticlă, de muzică clasică şi film.

Micherechi
Direcţiunea şcolii generale din Micherechi va organiza duminică, 8 mai, un program dedicat mamelor. Printr-un montaj literar-muzical de Ziua Mamei, elevii îşi vor sărbători mamele şi bunicile la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău”, cu începere de la ora 14.00.

Jula
Absolvenţii liceului „N. Bălcescu” din Jula vor susţine luni, 9 mai, examenul de bacalaureat în scris la limba şi literatura română. Preşedinţii de bacalaureat din acest an vor fi dr. Máté Ilona şi Varró Zsuzsanna.

Micherechi
Şcoala generală din Micherechi organizează în vacanţa de vară, în perioada 4–30 iulie, o tabără de vară pentru copii. În cadrul taberei, pe lângă posibilităţile de participare la diferite ocupaţii meşteşugăreşti, întreceri sportive, programe culturale, copiilor le va fi asigurată şi masă pe gratis. Părinţii care doresc să-şi înscrie copiii la această tabără trebuie să se declare în scris până la data de 16 mai.

Seghedin
Ca urmare a concertelor cu sala plină şi în luna mai ICR Budapesta profită de vizibilitatea de care beneficiază în ultima vreme jazzul românesc în Ungaria, invitând doi importanţi muzicieni din România să cânte alături de doi reprezentanţi notorii ai jazzului maghiar. „Locomotiva Jazz – cu vagoane din România şi Ungaria”, cu Nadia Trohin, voce (RO), Mircea Tiberian, pian (RO), György Jeszenszky, tobe (Hu) şi Péter Oláh, contrabas (Hu) v-a poposi şi luna aceasta pentru iubitorii jazzului din Ungaria. Concertele vor avea loc: pe 27 mai, la Sala de Concerte a Muzeului Comerţului şi al Industriei Turistice din Budapesta (Programul „KULTEA”) şi pe 28 mai, la Grand Cafe Cinema din Seghedin.

Comentarii