ISUS SALVATORUL: Creştinul n-are voie să iasă din tiparul pe care îl lasă Dumnezeu

Biserica Baptistă din Micherechi a întâmpinat recent un alt pastor român la serviciile divine de duminică. Pastorul Vasile Conţiu din Pâncota, care slujeşte ca pensionar în cinci biserici din judeţul Arad, a fost invitat de micherecheni să le vestească Cuvântul Domnului. În cadrul serviciilor divine din 14 august, pastorul Conţiu a atras atenţia credincioşilor baptişti la importanţa trăirii după voia lui Dumnezeu. Cu pastorul român am stat de vorbă despre „Psalmul vieţii”, care i-a fost subiectul predicii de după-masă.

Am mai fost de trei ori la Micherechi, şi atunci când am fost pastor la Almaş am venit cu o formaţie. Din punct de vedere social sunt pensionat de Cultul Baptist, dar slujesc încă în cinci biserici din judeţul Arad, una din Comunitatea Baptistă de Arad şi trei din Comunitatea Baptistă de Sebiş. În anumite circumstanţe pot să vin astăzi şi la Micherechi.
– Aţi vorbit astăzi după-masă despre „Psalmul Vieţii”. Ce cuprinde acest Psalm?
– Psalmul Vieţii este felul în care Dumnezeu organizează viaţa unui creştin. Pe primul plan, Dumnezeu consideră viaţa spirituală, duhovnicească. Dumnezeu călăuzeşte pe creştin în viaţa socială, economică. Concluzia este că omul care se poartă aşa nu se clatină niciodată. Orice inversiune aduce cu sine urmări care nu pot fi dintre cele mai plăcute. Fiul risipitor este un exemplu, care a vrut întâi viaţă economică, a avut o parte socială, după care a pierdut-o şi până nu a refăcut ordinea nu a fost regulă în viaţa lui.
– Ce credeţi, care este situaţia cu aceste aspecte ale vieţii creştine în viaţa creştinului de azi?
– Orice modificare aduce după sine consecinţe. Noi n-avem voie să ieşim din tiparul pe care îl lasă Dumnezeu, pentru ca să nu apară lucrurile neplăcute. Noi nu avem voie să schimbăm. Omul duhovnicesc nu poate fi judecat, el are o relaţie strânsă cu Dumnezeu, atât în partea spirituală, control şi în partea socială, control şi în partea economică. Dumnezeu spune că „voi sunteţi martori ca şi Fiul meu, voi sunteţi martori ca şi Duhul Sfânt”. Şi noi, pocăiţii suntem cei care din fii răzvrătiţi fiind înfiaţi, am fost puşi să fim împotriva celor ce au rămas şi rămân răzvrătiţi până la capăt. Noi avem rezolvată problema păcatului, avem înfierea, avem un alt statut şi Dumnezeu ne va folosi ca martori. În primul rând ar trebui să ne fie milă de cei care nu sunt pocăiţi, să-i ajutăm ca să poată să Îl cunoască pe Domnul să le vestim Cuvântul Lui. Noi de fapt, nu putem mântui pe nimeni, Dumnezeu mântuie oamenii, dar noi trebuie să vorbim despre Mântuirea care Dumnezeu o dă prin credinţă, să le prezentăm pe Domnul Isus Cristos ca singurul Care are Mântuirea. După aceea nu rămâne decât să ne uităm că Dumnezeu spune că cu ajutorul Duhului Sfânt Biserica creştin şi numeric, dar şi calitativ.
Rita Pătcaş

Comentarii