Depuneri de coroane în amintirea eroilor români

Cu ocazia Praznicului Împărătesc al Înălţării Domnului, pe 24 mai, a avut loc şi pomenirea Eroilor Neamului. În organizarea Ambasadei României la Budapesta, în această zi au fost depuse coroane de flori la ostaşii români din cel de-al Doilea Război Mondial, care îşi dorm somnul de veci în Cimitirul Rákoskeresztúr din Budapesta. Cu câteva zile înainte s-au depus coroane şi la monumentele eroilor români de la Perkupa, Prügy şi Megyaszó, Ambasada României fiind reprezentată de excelenţa sa Victor Micula, ambasador al Românei în Ungaria, de ataşatul militar al Ambasadei României şi de reprezentanţii ai primăriilor din localităţile respective. În ziua de 31 mai, reprezentanţi ai Ambasadei Românei la Budapesta vor participa la depunerea de coroane de flori la monumentul dedicat eroilor români de la Ostffyasszonyfa.

Tot de Ziua Eroilor, pe 24 mai, Călin Cămărăşan, consul general al Românei la Jula, împreună cu reprezentanţi ai primăriei din Dobriţân au participat la o slujbă de pomenire a eroilor, oficiată de preoţii Aurel Becan şi Cosmin Pop, la monumentul eroilor din Dobriţân. În aceeaşi zi, la cimitirul comunal din Micherechi, pr. Ioan Bun a săvârşit o slujbă de pomenire a eroilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, la monumentul dedicat acestora, după care dl. consul general Călin Cămărăşan de la Jula şi reprezentanţii primăriei şi ai şcolii generale din Micherechi au depus coroane de flori.
Vineri, 1 iunie, la monumentul eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial, din cimitirul orăşenesc din Seghedin, părintele protopop Aurel Becan va săvârşi o slujbă de pomenire, fiind apoi depuse coroane de flori din partea Consulatului General al României la Seghedin, din partea conducerii oraşului şi a Autoguvernării Româneşti din Seghedin.
A.B.

Comentarii