Festivalurile verii 2012 în Ungaria şi România

Vara acestui an vă propune prilejuri cu care vă puteţi delecta cu bucate, muzică şi dansuri tradiţionale, activităţi sportive şi excursii în împrejurimi. Festivalurile gastronomice atrag din ce în ce mai mulţi turişti animaţi de curiozitatea descoperirii de noi mâncăruri, tradiţii, locuri şi oameni. România este una dintre ţările cu o ofertă extrem de bogată pe acest segment. Întregul an este plin cu ocazii pentru turişti de a lua contact cu tradiţiile locale ale fiecărei zone. Mai jos v-am adunat cele mai spectaculoase evenimente, festivaluri din lunile de vară din zona frontierei româno-maghiare.


27–28 iulie: Festivalul rock de la Doboz-Szanazúg

3–5 august: XVI-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna,

3–5 august: Ziua Timişoarei

3–5 august: Festivalul Lubeniţei la Medgyesegyháza

4–5 august: Parada clătitelor la Moneasa

6–13 august: Festivalul „Sziget” pe Insula Óbudai, Budapesta

15–20 august: Likefest la Otlaca-Pustă

16–20 august: Carnavalul florilor la Dobriţân

18–19 august: Festivalul jumărilor la Otlaca-Pustă

18–20 august: Festivalul fanfarelor „Zenit” de la Bichişciaba

18–20 august: Festivalul pogăciţelor la Chitighaz

22–26 august: Zilele Tineretului la Seghedin

7–8 septembrie: Festivalul castraveţilor la Micherechi


Intitulată „Gărâna Folk”, noua manifestare muzicală din Munţii Semenicului se va desfăşura în perioada 3–5 august, printre invitaţii evenimentului numărându-se, anul acesta, cântători legendari ai genului, precum Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru, Ioan Gyuri Pascu sau Vasile Hoaja. Ca şi la ediţia din 2011, festivalul de folk din Poiana Lupului va fi încheiat cu o competiţie sportivă: maratonul „Banat Mountainbike”, la care sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi.

În cadrul Zilei Timişoarei ce va dura un weekend între, 3–5 august va concerta una dintre vedetele cele mai în vogă, cântăreaţa Inna.

Alte nume cunoscute care vor participa la manifestările de Ziua Timişoarei sunt Kempes, Rezident Ex şi Tavi Iepan. Filarmonica Banatul, Parcul Copiilor şi în alte locaţii din Timişoara vor găzdui de asemenea diverse evenimente.

Comentarii