Ştiri pe scurt...

Jula
Corul „Pro Musica” din Jula şi-a ţinut ultima repetiţie din această vară, sâmbătă, 14 iulie la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria. Membrii corului românesc se vor reîntâlni în luna septembrie, pregătindu-se pentru aniversarea de 20 de ani de la înfiinţarea corului. Seara s-a încheiat cu o mică recepţie.

Jula
În cadrul Festivalului Teatrului Cetăţii din Jula, marţi, 17 iulie, în sala studio a teatrului julan s-a deschis o expoziţie de artă plastică, intitulată „Szín(ház)kép”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Artiştilor Creatori din Ungaria. La expoziţie îşi vor prezenta lucrările 23 de pictori, printre care şi artistul plastic Ştefan Oroian. Expoziţia poate fi vizitată până pe 10 august 2012.

Budapesta
La Sziget Festival 2012 au fost invitate 25 de grupuri care vor face publicul să danseze cu foc, de pe scena World Music Party. Printre acestea se numără şi Fanfara Ciocărlia din România, precum şi The Pogues, Goran Bregovic Wedding and Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Quimby şi Besh o droM. World Music Party este o scenă cu tradiţie în cadrul festivalului Sziget. Pe această scenă concertează de fiecare dată atât cele mai noi nume, cât şi cele mai renumite grupuri ale acestui gen de muzică. Sziget Festival 2012, care are loc în Budapesta, în perioada 6–13 august 2012.

Baia Mare
Academia Română – Centrul de Studii Transilvane, Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni a organizat în perioada 16–22 iulie, la Baia Mare, ediţia a VIII-a a şcolii de vară. Din rândul comunităţii româneşti din Ungaria a luat parte dr. Maria Berényi, directoarea Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria, dr. Mihaela Bucin, şefa Catedrei de Limba şi Literatura Română a Institutului Pedagogic „Juhász Gyula” din cadrul Universităţii din Seghedin şi Emilia Martin, directoarea Muzeului „Erkel Ferenc” din Jula. Cu amănunte vom reveni în numărul următor.

Comentarii