Botezul cu Duhul Sfânt, scăparea de robia păcatului - Botez la Biserica Baptistă din Micherechi

Duminică, 24 mai, Biserica Baptistă din Micherechi a îmbrăcat straie de sărbătoare. Patru tineri îmbrăcați în haine albe: Matei Martin, Denisa Poiendan, Tünde Szőke și Roland Bihari au decis să-l glorifice pe Domnul Isus Cristos, în și prin întreaga lor viață, prin mărturisirea credinței lor în Botez.

Alexandru Bodor, pastorul Bisericii Baptiste din Oradea, Kiss Tibor, președintele Comunității Baptiste a Crișurilor, conducătorii celor două biserici penticostale din Micherechi și alți oaspeți din România și din țară, credincioși din Micherechi și nu numai au participat la o sărbătoare de botez, duminică, 24 mai. În Biserica Baptistă din Micherechi s-au botezat patru tineri: Matei Martin, Denisa Poiendan, Tünde Szőke și Roland Bihari.



Ei au îndeplinit porunca Domnului Isus Cristos să devină ucenici ai Lui, fiind botezați. Dar înainte de a fi botezați și înainte de a îndeplini această poruncă a Domnului Isus Hristos, El le-a dat o autoritate și le-a asigurat de puterea Sa, care-i va însoți până la capătul vieții lor. Această putere și autoritate pe care Domnul Isus o pronunță înainte de a trimite pe ucenicii Săi, cuprinde mai multe fațade. Pastorul Bodor a vorbit despre trei laturi ale puterii Domnului: prima putere este a iertării păcatelor. Nimeni nu deține acest monopol. Unul singur are această autoritate, care a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, care a luat păcatele noastre asupra Lui și a suferit pentru păcatele noastre, și-a vărsat sângele, și-a dat viața, a dat ce a avut mai scump: viața pentru iertarea păcatelor noastre. El are putere să șteargă vinovăția noastră, pentru că El s-a jertfit pe cruce. De aceea, la El trebuie să venim așa cum suntem, cu păcatele noastre cu tot, cu căință și cu pocăință, ca Fiul Risipitor, căreia Tatăl a fost gata să-i dea iertare cu mult mai înainte de a veni acasă. Dar nu a putut să-l ierte până când nu a venit acasă, a explicat pastorul Bodor. Ca să ai parte de această putere, autoritate a iertării păcatelor, pe care Domnul Isus Cristos prin moartea Lui le exercită față de oameni, trebuie să vină acasă ca Fiul Risipitor cu pocăință mărturisindu-ne păcatul, crezând în jertfa lui ca să primim iertare. Pastorul Bodor s-a rugat pentru toți cei prezenți să se întoarcă la Dumnezeu pentru iertarea păcatelor ca să fie eliberați de povara păcatului. Pentru că așa cum a explicat el, numai Dumnezeu are putere nu doar să ne ierte ci și să ne elibereze de robia păcatului. Păcatul este un stăpân care-l ține pe om în robie. Pastorul a dat următoarele exemple: omul nu vrea să fumeze, și totuși fumează, omul nu vrea să înjure, și totuși înjură, nu vrea să bea şi să-și distrugă familia, și tot nu poate să n-o facă. De ce? Pentru că prin puterile noastre nu putem scăpa de robia păcatului. Cristos a venit să rupă lanțurile fărădelegii, să ne elibereze din legăturile păcatului și ale patimilor, pentru că patimile îl subjugă pe om, îi distruge viața și trupește și sufletește. Cristos a venit să ne vindece, pentru că numai El are putere asupra legăturilor păcatelor ca să ne transforme viața. El ne poate face liberi, oameni născuți nou. Aceasta este puterea Domnului Isus Cristos pe care pastorul a proclamat-o duminică, 24 mai, în fața tuturor credincioșilor prezenți la slujba de botez. „Numai atunci poți să scapi de robia păcatului dacă vii la El, și dacă-L lași pe Cristos să lucreze în viața ta”, a mai spus pastorul Bodor.



A treia putere este puterea păstrării. Una dintre cele mai mari probleme pentru oamenii care se întorc sau sunt confruntați cu problema pocăinței este teama de a rămâne credincios până la capăt. Dar cuvântul Domnului spune că: din mâinile mele nimeni nu va smulge oile mele, adică în mâinile Domnului suntem în siguranță.
*
În timp ce trompetistul Gheorghe Martin din Micherechi a cântat partitura „Cine crede se botează, Cine-a crezut s-a botezat”, cei patru tineri s-au pregătit să primească botezul. Ceremonia botezului a fost oficiată de către pastorul Bisericii Baptiste din Micherechi, Petrică Crețu, botezându-i pe cei patru tineri în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. După botez, pastorul bisericii, împreună cu ceilalți pastori invitați, s-au rugat pentru cei patru tineri botezați, ca să trăiască o viață sfântă și ca Dumnezeu să le dea putere să-L poată sluji. Apoi au urmat felicitările grupului de copii ai bisericii baptiste locale și a tuturor participanților la botez.

A.C.

Comentarii