ISUS SALVATORUL: Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste s-a întâlnit cu Preşedintele României

Preşedintele României, Traian Băsescu, a avut o întrevedere, la 17 mai, la Palatul Cotroceni, cu John Upton, preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste, în cadrul unei delegaţii din care au făcut parte Otniel Bunaciu, preşedintele Cultului Creştin Baptist din România şi Ionel Tuţac, Secretar General. 


Cu această ocazie, preşedintele John Upton a exprimat aprecierea Alianţei Mondiale Baptiste pentru libertatea religioasă care există în România şi pentru oportunităţile pe care le au baptiştii din România să contribuie la viaţa socială din ţara lor (în special în proiecte umanitare şi în educaţie). Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste a transmis mulţumirile pentru sprijinul oferit de baptiştii din România cu ocazia cutremurului din Haiti.
Preşedintele Traian Băsescu a subliniat importanţa participării echitabile şi benefice a tuturor Cultelor şi Bisericilor creştine din România la binele comun, în acord cu principiile garantate prin Legea privind Libertatea Religioasă şi Regimul General al Cultelor din România.
Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste a subliniat faptul că în momentul de faţă România reprezintă un model demn de urmat în privinţa relaţiilor dintre Biserică şi Stat, în spiritul cooperării şi al solidarităţii. De asemenea, John Upton a mulţumit pentru sprijinul acordat şcolilor baptiste din România.
La fel, şeful statului şi-a exprimat recunoştinţa faţă de contribuţia comunităţii baptiste din România la fondul umanitar al Alianţei Mondiale Baptiste destinat victimelor din Haiti şi Japonia, subliniind importanţa misiunii sociale promovate de Cultul Creştin Baptist în societatea românească şi în lume.
R.P.

Comentarii