Trei diplomaţi români îşi încheie misiunea, în această vară, în Ungaria

În cursul acestei veri, atât la Ambasada României de la Budapesta, cât şi la cele două consulate ale României, de la Seghedin şi Jula, vor fi schimbări de diplomaţi. Pe 10 iunie îşi încheie mandatul consulul general Ioan Fodoreanu de la Jula, care a fost investit în această funcţie în toamna anului 2006, fiind primul consul general al reprezentanţei diplomatice române de la Jula, deschisă pe 17 noiembrie 2006.

Ioan Fodoreanu

La sfârşitul lunii iulie îşi încheie mandatul şi consulul gerant interimar Dumitru Radu Florea, de la Consulatul General al României de la Seghedin, care lucrează în Ungaria din aprilie 2004. La consulatul din Seghedin vor veni doi diplomaţi noi, doamna Maria Teodora Pop, consilier diplomatic (care a mai lucrat la consulatul din Seghedin) şi domnul Dan Nicolae Contantin, consilier diplomatic.

Radu Florea
A fost rechemată în ţară după o misiune de aproape şase ani şi doamna Ireny Comaroschi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Ungară. Doamna Comaroschi a condus diplomaţia română din Ungaria începând din vara anului 2005. Misiunea ei se va încheia la mijlocul lunii august. 

Ireny Comaroschi

Domnia sa va fi înlocuită, conform propunerii ministrului român al afacerilor externe, de către Alexandru Victor Micula, care în aceste zile îşi încheie misiunea diplomatică în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda.
E.I.

Comentarii