Aer proaspăt cu absolvenţii Universităţii de Arte din Bucureşti la FRISS 2011

Fundaţia KOGART din Budapesta, aparţinând colecţionarului de artă Kovács Gábor, organizează din 2004, sub genericul FRISS (proaspăt), o serie de expoziţii a promoţiilor de absolvenţi de la arte plastice. Anul acesta invitaţi speciali sunt tineri artişti ai Universităţii de Arte din Bucureşti-UnArte, selectaţi în colaborare cu Institutul Cultural Român din Budapesta. Ei se vor prezenta alături de studenţii renumitelor universităţi de specialitate din Ungaria: Universitatea de Arte Frumoase din Budapesta, Universitatea de Artă şi Design Moholy-Nagy şi Universitatea din Pécs.
Lucrările şi video-proiecţiile celor şase studenţi UnArte, Daniela Virlan, Daniela Vasiliu, Ştefan Sava, Radu Mocanu, George Marinciu şi Răzvan Tun, vor putea fi văzute între 5 august şi 18 septembrie 2011 la CASA KOGART de pe celebrul bulevard Andrássy din Budapesta.
Expoziţia va fi vernisată de prof. univ. dr. Ruxandra Demetrescu, rectorul UnArte, alături de prof. dr. Kőnig Frigyes, rector al Universităţii budapestane de Arte Frumoase şi de prof. dr. Brînduşa Armanca, directorul ICR Budapesta.
Colaborarea dintre Fundaţia Kogart şi ICR Budapesta a început în urmă cu trei ani când un grup de jurnalişti români interesaţi de cultură au fost invitaţi la un dialog cu colecţionarul Kovács Gábor despre întemeierea şi creşterea fabuloasei sale colecţii de artă europeană.

Comentarii