Ştiri… pe scurt

Jula
Biblioteca orăşenească este închisă pentru public până la sfârşitul lunii august. Biblioteca Mogyoróssy îşi va deschide porţile pentru cei care doresc să împrumute sau să citească cărţi şi reviste în ziua de 1 septembrie, de la ora 11.00.

Micherechi
În perioada 8–12 august, la Casa de cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi s-a desfăşurat o nouă ediţie a taberi de dansuri populare. La tabără au participat tineri dornici de a cunoaşte mai bine tradiţiile populare şi dansurile românilor din Ungaria. Cu amănunte vom reveni în numărul următor.

Aletea
Primăria oraşului Sântana, în colaborare cu Asociaţia culturală „Ardeleana” din Bocsig, au în derulare proiectul „Vatra folclorică Elek–Sântana–Grăniceri”, proiect implementat prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria–România. Prima parte a proiectului desfăşurată în iulie, la Moneasa, s-a încheiat cu un frumos spectacol folcloric. Partea a doua va avea loc în perioada 17–21 august, la Aletea, când se vor organiza mai multe programe folclorice. Partea finală este programată pentru 22 august cu un spectacol ce se va desfăşura în localitatea Grăniceri, unde vor participa formaţii de muzică populară din România şi Ungaria. Responsabil de proiect este Rozalia Paşca din Sântana.

Seghedin
Sub genericul „Film românesc la ora 5”, Filiala Seghedin a ICR Budapesta va proiecta marţi, 30 august, filmul românesc „Profetul, aurul şi ardelenii”, în regia lui Dan Piţa. Clubul de film va avea loc la ora 17.00, la cinematograful de artă „Cinema Grand Café” din Seghedin (str. Deák Ferenc nr 18, et. II).

Bichiş
Următoarea şedinţă ordinară a Autoguvernării Româneşti din oraşul Bichiş va avea loc pe 17 august. Pe ordinea de zi vor figura: aprobarea bugetului pe prima jumătate a anului 2011 şi probleme organizatorice în legătură cu sărbătoarea hramului bisericii ortodoxe române din Bichiş. Şedinţa va avea loc de la ora 16.30, la Primăria din Bichiş.

Comentarii