Tabără de creaţie pentru elevii şcolii din Micherechi

În timp ce profesorii altor şcoli şi-au petrecut vacanţa de vară, adică concediul binemeritat, pedagogii şcolii generale din Micherechi nu au stat acasă, ci au organizat pentru elevii şcolii, pe parcursul întregii luni iulie, o tabără de creaţie. La organizarea taberei a contribuit primăria satului Micherechi, care a câştigat de la Ministerul Resurselor Umane pentru alimentaţia de vară a elevilor şcolii generale peste 2,5 milioane de forinţi. De data aceasta, cadrele didactice au îmbinat utilul cu plăcutul, le-au oferit copiilor o gamă largă de ocupaţii. Tabăra a durat timp de patru săptămâni, începând din 4 iulie şi s-a terminat la sfârşitul săptămânii trecute, pe 29 iulie.
Activităţile au început dimineaţa la ora 10.00 şi au durat până după masă la ora 16.00. Programele din prima săptămână au părut a fi foarte distractive, încât au atras peste 70 de copii din cursurile inferioare şi superioare. Învăţătoarele Ana Martin Ardelean şi Eva Martin Petrujan le-au arătat ce pot face două mâini dibace, iar profesorii Dumitru Boca şi Mihai Boca le-au asigurat întreceri sportive şi posibilitatea de a face cunoştinţă cu tablele interactive. În joia din a doua săptămână a taberei, profesorii Ana Netea Benye, Anica Solcan, Maria Condoroş Petruşan şi Eva Mihuţ Pătcaş împreună cu copiii au plecat într-o tură cu bicicleta până la parcul Eco din Ghian şi s-au jucat de-a „războiul numerelor” în păduricea de la marginea satului.






A treia săptămână a adus multe programe interesante, şi-anume, copiii au vopsit după placul lor coridorul de la parter. Elevii cursului superior, împreună cu profesoarele Maria Boca Cozma, Viorica Oros Petruşan, Maria Martin şi Florica Berényi Ruja, au făcut o excursie la Budapesta, unde au vizitat Parlamentul şi Parcul Zoologic. În ultima săptămână a taberei profesorii responsabili Maria Martin Puskár, Ana Marc Bogyó şi Zoltán Ruja le-au oferit celor 17 copii participanţi clipe de neuitat la unul din parcul de distracţie din Jula. În ultima zi a taberei, elevii au avut-o în mijlocul lor pe Emilia Nagy, studentă la desen la Universitatea din Seghedin. Ocupaţia a început cu o scurtă prezentare după care copiii au desenat secvenţe din povestea povestită de studenta invitată.
Ana Cioca

Comentarii