Cel mai vârstnic micherechian a împlinit 95 de ani

Ziua internaţională a vârstnicilor este sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie. Cu acest prilej, primăria localităţii Micherechi a serbat în mod demn vârstnicii satului. Duminică, 9 octombrie, primăriţa Margareta Tat, însoţită de Ana Rocsin Drobnyik, ofiţerul stării civile, l-a felicitat pe localnicul din sat, Teodor Gurzău. Consăteanul a fost felicitat personal, în ziua când el şi-a sărbătorit ziua de naştere. Teodor Gurzău nu este oficial cel mai vârstnic locuitor al satului, însă Consiliul Local al comunei, pe baza legii 255/2008 (X.21) i-a acordat o diplomă, un tort şi un buchet de flori, urându-i multă sănătate şi bucurie în viaţă. Eleva şcolii generale, Bianca Madarasi a recitat o poezie, care a umplut casa de bucurie şi a adus zâmbet pe buzele sărbătoritului şi ale celor din jur.
Cu o săptămână mai târziu, pe 16 octombrie, primăriţa localităţii a felicitat-o pe cea mai în vârstă locuitoare a satului. Maria Sava Marc s-a născut la 16 octombrie 1916, în Micherechi. La vârsta ei înaintată nu a rămas singură, fiicele sale au grijă de ea, zi şi noapte. Ea a fost sărbătorită cu un tort şi o diplomă.
La două săptămâni de la data la care se aniversează Ziua mondială a vârstnicilor, pe 16 octombrie a fost organizată o manifestare, la care au participat peste 200 de pensionari. La eveniment a onorat cu prezenţa şi PS Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria şi părintele paroh Ioan Bun. Coordonaţi de directoarea adjunctă a şcolii, Ana Netea Benye, grupul de elevi al revistei şcolare „Păpăruga” a prezentat cu mare entuziasm un frumos montaj literar-muzical, alcătuit din versuri ale poeţilor români şi maghiari, prin care au evidenţiat dragostea tinerilor faţă de adulţi.
În cuvântul său festiv, Margareta Tat a concluzionat: „Ziua de astăzi este un prilej deosebit pentru noi, pentru că putem să le transmitem vârstnicilor respect şi putem să le dovedim cât de mult înseamnă prezenţa lor în mijlocul nostru. Una dintre valorile bătrânilor este înţelepciunea şi bogăţia experienţei. Această valoare atât de preţioasă este un mărgăritar rar, pe care puţini dintre noi, generaţia de azi, avem curajul şi străduinţa s-o descoperim”, a spus primăriţa, urându-le vârstnicilor pentru zilele grele ale bătrâneţii multă sănătate şi ca aceste zile să fie încălzite de razele scumpe ale dragostei lui Dumnezeu.
A.C.

Comentarii