ISUS SALVATORUL: Sărbătoarea mulţumirii la Cenadul Unguresc

În ziua de 16 octombrie, Biserica Baptistă din Cenadul Unguresc a sărbătorit ziua de mulţumire. Este o tradiţie în fiecare an, ca în luna octombrie, biserica să organizeze „Sărbătoarea mulţumirii şi a roadelor”. Credincioşii au fost chemaţi să aducă mulţumire lui Dumnezeu pentru rodul bogat al pământului şi binecuvântările spirituale.
Sărbătoarea creştină a avut loc după amiază, când alături de credincioşii bisericii au participat şi săteni de la alte confesiuni din localitate. Biserica a avut şi oaspeţi de la Seghedin şi Arad, iar la serviciul divin de la orele după amiezii au onorat cu prezenţa şi Dan Constantin, consul general al României la Seghedin, prof. univ. dr. Mihaela Bucin, şefa Catedrei de la Română din Seghedin şi prof. Gheorghe Petruşan, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Seghedin.
Duminică, localnicii au amenajat în biserică un colţ al toamnei, cu un decor adecvat, unde au expus roade şi fructe, pâine şi cozonaci. La serviciul divin de dimineaţă, care a cuprins rugăciuni, cântări şi mesaje de mulţumire, au fost prezenţi Ioan Buşan, pastor al Bisericii Creştine Baptiste „Golgota” din Arad, pastorul Ilie Nădăban, tot din Arad şi presbiterul Ştefan Cioca din Jula. La serbarea de după-masă a slujit un grup de misiune de la Biserica Baptistă din Seghedin, în frunte cu pastorul Balogh Barnabás, iar corul şi instrumentiştii din Seghedin au fost conduşi de Gheorghe Bălaj. La sfârşitul zilei de mulţumire, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să guste din roadele strânse în această toamnă şi din prăjiturile, cozonacii gustoşi pregătiţi de femeile credincioase.
A.B.

Comentarii