ORTODOXIA: Mărturisirea noilor membri ai Oastei Domnului la Micherechi

Duminică, 23 septembrie, în biserica ortodoxă din Micherechi a avut loc o sărbătoare deosebită. După Sfânta Liturghie, opt membri ai Oastei Domnului au mărturisit credinţă Domnului.
Opt persoane din Micherechi au luat hotărârea definitivă că vor să urmeze Domnului şi vor să-şi predea viaţa în slujba lui. Pentru soţii Teodor şi Maria Ruja, Vasile şi Ileana Ţârle, Florica Sferle, Măriuţa Oros, Florica Cefan şi Marta Cozma, părintele paroh Ioan Bun s-a rugat ca să le dea Dumnezeu pace şi sănătate, zile îndelungate şi să-i păzească mulţi ani. Părintele Bun i-a învrednicit prin următoarele învăţături: „Doamne, te-au părăsit, să nu-i părăseşti, au ieşit de la tine, ieşi în căutarea lor, du-i la păşunea cea duhovnicească. Numără-i între oile turmei tale prea alese, hrăneşte-i împreună din verdeaţa dumnezeiştilor Tale Taine, căci inima lor curată este sălaşul tău…”

Apoi, fiecare a rostit după preot legământul, cu mâna dreaptă pe steagul Oastei, pe Sfânta Evanghelie şi pe Sfânta Cruce: „…venim astăzi în faţa Ta şi faţa Sfântului Altar unde cobori de fiecare dată, ca să ne dai trupul şi sângele Tău spre mântuire să-Ţi mulţumim că suntem în biserica Ta alături de fraţi şi surori. Îţi mulţumim că prin jertfa Fiului Tău, Domnul şi Mântuitorul Nostru Isus Hristos am fost iertaţi de orice păcat pe care l-am făcut până azi cu voia sau fără voia noastră din ştiinţă sau din neştiinţă pe faţă sau în ascuns şi prin revărsarea Duhului Sfânt am luat şi noi hotărârea de a mărturisi în orice loc şi în orice vreme cât v-om trăi pe pământ. Iartă-ne, Doamne că atâţia ani păcatele noastre au pus un zid de despărţire între noi şi între Tine. Iartă-ne, Doamne că n-am iubit biserica şi adunarea Ta. Iartă-ne, Doamne că prin viaţa noastră te-am supărat şi te-am întristat de-atâtea ori. Iartă-ne, Doamne că am trăit în pofte şi păcate de care acum ne este ruşine, şi în iertarea pe care te rugăm să ne-o dai acum nu-ţi mai aduce aminte de nimic din cea fost rău şi întinat între noi. Ajută-ne ca de astăzi înainte să te iubim din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul şi cu toată puterea noastră ajută-ne să fim sarea pământului şi lumina lumii. Ajută-ne, să slujim biserica şi lucrarea, în care ne-ai chemat şi ne-ai pus. Ajută-ne să fim o pildă în trăirea şi umblarea noastră pe pământ, ajută-ne să nu mai păcătuim împotriva Ta şi împotriva semenilor noştri. Ajută-ne să fim o evanghelie şi o Epistolă vie văzută şi citită de toţi. Ajută-ne să facem legământ de iertare şi împăcare cu Tine, ca să fim gata iar de acum să aşteptăm şi grăbim venirea Ta. Binecuvintează hotărârea noastră şi legământul nostru pe veşnicie ca să le ţinem curate şi sfinte aşa cum le-am pus în faţa multor martori, în faţa cerului şi al pământului, în faţa Sfintei Treimi şi a Slujitorilor Tăi.
În continuare am ascultat cântări din partea membrilor Oastei Domnului, iar Aurica Ruja Gurzău a rostit o poezie ale căror rânduri i-a chemat pe cei înrolaţi să păstreze cu vrednicie cuvântul cel spus.
La eveniment au participat oaspeţi din România, din localitatea înfrăţită cu Oastea Domnului, comuna Bucium, în frunte cu Dan Pavel, care a rostit un cuvânt de învăţătură, dar au luat parte şi credincioşi, atât ai bisericii ortodoxe cât şi ai celorlalte confesiuni din Micherechi.
„Lucrul pe care l-au făcut aceşti oameni în dimineaţa aceasta are o conotaţie eternă. Calea credinţei, calea umblării cu Dumnezeu nu este întotdeauna uşoară. Ceea ce aţi făcut astăzi aici, este un lucru extraordinar de mare, aţi declarat război diavolului. Împreună cu Dumnezeu veţi avea biruinţă. În fiecare dimineaţă de aici încolo chemaţi-l pe Domnul alături de Dumneavoastră. Dacă doriţi să ieşiţi biruitori, faceţi-vă timp în fiecare zi să luaţi câteva cuvinte din Scriptură. Totul este necunoscut înaintea noastră de noi, dar nu de Dumnezeu”, a spus Dan Pavel.
A fost o sărbătoare impresionantă şi deosebit de frumoasă. Au participat foarte mulţi credincioşi, chiar şi de la alte confesiuni, care au venit să vadă cum se procedează în biserica ortodoxă acest fapt, pentru a întări credinţa.
Pentru ei şi pentru întreaga comunitate această zi a însemnat o zi deosebită şi de neuitat.
Ana Cioca

Comentarii

  1. felicitari pentru cei opt ! Aprecieri pentru
    cuvintele intelepte ale celor doi parinti parohi,Ioan Bun si Dan Pavel.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu