O zi bogată de toamnă la grădiniţa din Jula

A sosit toamna cu bogăţia ei în fructe şi legume şi dacă s-au copt atâtea bunătăţi sănătoase, Grădiniţa din Oraşul Mare Românesc din Jula şi-a propus să sărbătorească Ziua toamnei. Ziua de 5 octombrie a fost încă o zi frumoasă, cu vreme frumoasă şi afară, ocazie perfectă pentru a se distra copiii în curte, alături de roadele acestui anotimp. Cu acest prilej, părinţii au fost rugaţi să aducă pentru copiii lor fel de fel de fructe şi legume, ca cei mici să facă cunoştinţe cu ele, iar apoi să le mănânce cu bucurie.
Copiii şi educatoarele au început ziua cu mişcare, făcând gimnastică în comun pe fond muzical, ceea ce a oferit şi de data aceasta multă veselie.
Distracţia a cuprins multă-multă joacă, unii gustau bunătăţile, alţii se jucau cu mingea sau pe tobogan, iarăşi alţii aşteptau la rând să fie vopsiţi şi ei pe feţe, primind astfel măşti de mere, pere, flori, pisică, buburuză sau om de păianjen. Cu ajutorul educatoarelor celor patru grupe, Ursuleţul, Veveriţa, Buburuza şi Fluturaşul, cei în jur de 100 de copii au prezentat şi repertoriul lor de poezii şi cântece de toamnă în limbile română şi maghiară.
Alături de cei mici au sărbătorit sosirea toamnei şi vârstnicii azilului de bătrâni din strada Eminescu, care au fost părtaşi cu însufleţire la bucuria copiilor. Încălziţi şi obosiţi de joacă, copiii au fost conduşi în sălile lor, încheindu-se Ziua de toamnă cu odihna binemeritată.
R.P.Comentarii