ORTODOXIA: PS Siluan la aniversarea Facultăţii de Teologie din Oradea

Luni, 10 octombrie 2011, răspunzând invitaţiei adresată de PS Părinte Episcop Sofronie al Oradiei, PS Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a fost prezent la mai multe evenimente importante din viaţa Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, care şi-a aniversat 20 de ani de la reînfiinţare, săvârşind Sfânta Liturghie Arhierească şi slujba de Te Deum în Paraclisul Universitar „Sfântul Teodor Studitul”, din cadrul acestei Facultăţi.

Punctul culminant al acestei manifestări academice l-a constituit acordarea titlului de Doctor Honoris Causa ÎPS Părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în semn de preţuire şi apreciere pentru întreaga activitatea teologică universitară depusă şi pentru sprijinul oferit învăţământului teologic ortodox orădean.
Tot în aceeaşi zi, a mai avut loc Colegiul Decanilor de la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Ţară şi a debutat Simpozionul Internaţional intitulat „Familia creştină în societatea contemporană”, evenimente la care, alături de Chiriarhul Oradiei şi de alţi invitaţi, a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan.

Comentarii