Ştiri… pe scurt


Jula
Corul „Pro Musica” din Jula, instruit de tânărul dirijor Ştefan Adrian Bugyi din Arad, după o scurtă vacanţă de vară îşi continuă activitatea începută în urmă cu două decenii. Coriştii julani şi iubitorii muzicii sunt aşteptaţi la repetiţii în fiecare miercuri, de la ora 17.00, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Jula.

Micherechi
După Sfânta Liturghie din 23 octombrie, în biserica ortodoxă română din Micherechi va avea loc ceremonia înrolării în Oastea Domnului a unui grup de credincioşi ortodocşi, prin depunerea Legământului. Slujba duminicală va începe dimineaţa, la ora 9.00.

Apateu
Începând din luna martie a acestui an, Corul „Armonia” din Apateu are doi dirijori noi, pe soţii Carmen şi Sebastian Rus, din Oradea. Repetiţiile au loc în fiecare marţi, de la ora 18.00, la şcoala generală din localitate, unde se adună cei 20 de corişti. Noii dirijori contribuie decisiv la destinul artistic al ansamblului şi la îmbogăţirea repertoriului coral.

Jula
În perioada 24–28 octombrie se va desfăşura competiţia intitulată „Gyudin” între echipele şcolilor medii din Jula. La întrecerea cu caracter sportiv îşi va da concursul şi o echipă a Liceului „Nicolae Bălcescu”. Prima zi, 24 octombrie, va fi o zi de campanie, iar în zilele de 25–26 octombrie vor avea lor competiţiile. Evenimentul se va desfăşura în mai multe puncte de reper din Jula, iar gala va avea loc pe 28 octombrie, la Cetatea Julei.

Cenadul Unguresc
Biserica baptistă din localitate va avea ca oaspeţi, duminică, 23 octombrie, fanfara bisericii baptiste din Chitighaz şi cea a bisericii din Curtici. Serviciul divin de dimineaţa va începe la ora 9.30, iar Cuvântul Dumnezeiesc va fi rostit în limba română şi maghiară.

Comentarii