Bursa „Vasile Goldiş” pentru o româncă din Ungaria

După ce în vara acestui an au obţinut bursa statului român doar cinci tineri români din Ungaria, tinerii dornici de a studia totuşi în România au rămas la studii preuniversitare sau la studii cu taxe.
Însă, prin intervenţia domnului consul general al României la Jula, Călin Cămărăşan, o studentă româncă din Ungaria a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad va fi bursiera universităţii. În data de 12 decembrie, la festivitatea românilor din Bichişciaba, organizată cu ocazia Zilei Minorităţilor, domnul consul general s-a întâlnit cu domnul rector dr. Aurel Ardelean, solicitându-i scutirea taxelor de şcolarizare pentru Elena Ruja din Micherechi, studentă în anul doi la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară. Domnul Ardelean a anunţat încă la Bichişciaba că i se acordă Elenei bursa „Vasile Goldiş”, iar studenta este aşteptată la şedinţa festivă a Senatului Universităţii din 19 decembrie.
Datorită bursei „Vasile Goldiş”, Elena Ruja beneficiază de scutirea taxelor de şcolarizare, de 4.400 RON, taxa anuală de şcolarizare, şi 200 RON/lună, taxă de cămin.
R. Pătcaş

Comentarii