„Bucuria Mironosiţelor”, prezentată în a doua zi de Paşti, la Micherechi

În cea de-a doua zi de Sfintele Paşti, luni, 16 aprilie, PS Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica din Micherechi, în fruntea unui sobor format din preotul paroh Ioan Bun, Arhidiaconul Claudiu de la Catedrala Episcopală din Jula şi Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici. La sfârşitul Sfintei Liturghii, elevii de la orele de religie au interpretat în faţa credincioşilor sceneta intitulată „Bucuria Mironosiţelor”, pe care în Duminica a V-a din Postul Mare au prezentat-o la Capela Românească din Budapesta, iar două zile mai târziu şi pe scena Liceului „N. Bălcescu” din Jula.
Sceneta a fost pregătită sub îndrumarea Părintelui Secretar Eparhial Visarion Tuderici, cel care predă orele de religie acestor elevi, având şi sprijinul tinerilor Robert Ruja şi Nora Netea şi a profesoarei Maria Boca Cozma.
Din Sfânta Evanghelie aflăm că după ce Hristos a ieşit din mormânt, în prima zi a săptămânii, duminică, femeile mironosiţe au venit cu miresme la mormântul lui Hristos, cu care aveau de gând să ungă, după obicei, trupul lui Iisus. Se pare că Maria Magdalena, venită cu celelalte femei, ajunge prima la mormânt şi uimită de vederea pietrei ridicate şi a mormântului gol, nu le mai aşteaptă pe celelalte şi aleargă să le vestească apostolilor cele petrecute.
Această veste „Hristos a înviat!” a fost răspândită prin intermediul scenetei prezentată de către copiii de la orele de religie şi în biserica ortodoxă din Micherechi. La finalul scenetei, PS Siluan le-a împărţit copiilor cadouri cu dulciuri care au fost dăruite din partea comitetului parohial local.
A.C.

Comentarii