Noaptea literaturii la Budapesta

18 ţări, 18 autori şi 18 opere literare diferite vor participa în 18 locaţii neconvenţionale la cea de-a doua ediţie a Nopţii literaturii, organizate de EUNIC – Ungaria în data de 9 iunie 2012. Dacă în 2011 ICR Budapesta a prezentat la EUNIC European Literature Night fragmente în limba maghiară din „Sînt o babă comunistă” de Dan Lungu, anul acesta România va fi reprezentată de romanul Gabrielei Adameşteanu „Dimineaţa pierdută”, volum publicat în limba maghiară la Editura Europa în 2010, în traducerea Gabrielei Koszta.
Actorii Judit Csoma şi Gábor Diossi, de la compania Táp Szinház din Budapesta vor citi în 8 reprize, între orele 19.00– 22.30 fragmente din romanul Gabrielei Adameşteanu în incinta barului Fruccola (1052 Budapest, Kristóf tér 3.).
La cea de-a doua ediţie a EUNIC European Literature Night, inclusă în Festivalul Literar Margó, organizatorii îşi propun să confere literaturii, printr-o prezentare alternativă, o nouă savoare, datorită lecturilor în limba maghiară din operele a 18 scriitori europeni importanţi. EUNIC European Literature Night se va desfăşura alternativ, în 18 locaţii neobişnuite situate în zona centrală a Budapestei, foarte aproape unele de altele, pentru a facilita astfel prezenţa publicului itinerant în decursul a numai 4 ore la cât mai multe happeninguri ale diferitelor ţări participante, informează ICR Budapesta.
A.B.

Comentarii