Concurs de eseuri pentru jurnaliştii români de pretutindeni - „Proiect România”

Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR) organizează un concurs de eseuri cu tema „Proiect România”. Nu vrem să ne pierdem în limite, detalii, sau regulamente stufoase, ci dorim ca participanţii să arate că au imaginaţie şi să ne trimită materiale originale cu o gamă variată de abordări despre situaţia românilor din interiorul, dar şi din afara graniţelor.
Participanţii pot trimite materialele lor din România sau din orice comunitate românească de peste hotare. Cei care doresc să se înscrie sunt rugaţi să trimită pentru concurs un singur material. Articolele trebuie să conţină peste 2.000 de semne. Participanţii pot face o descriere a satului românesc, pot face eseuri despre situaţia românilor din zonele istorice ale României şi nu numai, pot aborda subiecte de actualitate privind comunităţile de români. Materialele trebuie să fie originale, incisive, controversate care să poată naşte dezbateri. Înscrierile se pot face în perioada 9 iunie 2012 – 31 iulie 2012, urmând ca la începutul lunii august să fie anunţaţi câştigătorii. Trei eseuri vor fi premiate în cadrul concursului „Proiect România”. Premiile pentru cele mai bune materiale sunt:
– Locul I – 500 de euro
– Locul II – 300 euro
– Locul III – 200 de euro
Juriul concursului va fi compus din jurnaliştii care fac parte din conducerea FIJR, dar şi oameni de cultură din comunităţile româneşti din jurul graniţelor. În ecuaţia jurizării se vor lua în calcul şi „like-urile” şi numărul de comentarii pentru fiecare material în parte. Nu în ultimul rând, câştigătorii vor primi automat o invitaţie la congresul FIJR din această toamnă.
Materialele vor fi publicate pe Facebook în cadrul grupului deja format intitulat „Forumul Jurnaliştilor Români de Pretutindeni” precum şi pe www.jurnalistiromani.ro/proiecte.php, unde îi invităm să adere pe toţi participanţii şi pe cei interesaţi de acest concurs pentru a putea citi materialele. Mult succes!
Eseurile pot fi trimise pe următoarele adrese de e-mail: mad_vdo@yahoo.com şi sergiudan@ymail.com
Romeo Couţi, preşedinte FIJR

Comentarii