19 iul. 2012

StArt Plein Air - Start Szeged ‘12 - expoziţie de artă plastică

Filiala Seghedin a ICR Budapesta (6720 Szeged, Piaţa Dugonics nr. 2) găzduieşte în data de 24 iulie 2012 ora 16:00 ediţia din 2012 a expoziţiei StArt Plein Air, care este rodul activităţii tinerilor artişti plastici din Tabăra de creaţie internaţională stArt Plein Air 2012 din Csongrád. Pe lângă lucrările colegilor din Ungaria, Olanda, Serbia vor fi expuse şi creaţiile a trei tineri artişti din România: Costin Brăteanu, Karola Franciska Kasza şi Béla Tar.

Tabăra de creaţie a artiştilor plastici din Csongrád a fost înfiinţată în 1974 de către tineri absolvenţi de artă plastică, unul dintre iniţiatori fiind Sándor Aranyi, actualmente şeful Catedrei de Desen şi Arte Vizuale a Universităţii din Seghedin. Tot aici a luat fiinţă în 1990 şi workshopul internaţional de creaţie Plein Air. În cei douăzeci de ani s-au mai organizat şi cinci întâlniri sub genericul “Maeştri şi Discipoli”, fiecare maestru invitându-şi câte un student. Urmând tradiţia, discipolii la rândul lor s-au întâlnit pentru prima dată în 2009 şi şi-au înfiinţat propria lor tabără de creaţie internaţională, sub denumirea de StArt Plein Air.

Plein air înseamnă pictură şi creaţie în aer liber, eternizarea momentelor din natură. Scopul taberei de artă este de a putea crea în mijlocul naturii, unde tinerii artişti pot lucra într-un mediu liniştit şi relaxant.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în data de 27 august 2012.


http://startpleinair.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...