Ştiri pe scurt…

Micherechi
Ziua internaţională a vârstnicilor este sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie. Cu acest prilej, primăria localităţii Micherechi îi va onora şi în acest an pe vârstnicii satului. Duminică, 14 octombrie, consiliul local, în frunte cu doamna primar Margareta Tat, îi aşteaptă pe vârstnicii din sat la o masă comună.

Macău
Autoguvernarea Românească din oraşul Macău, cu sprijin financiar de la Fondul „Wekerle Sándor” şi cu ajutorul primăriei oraşului, organizează sâmbătă, 13 octombrie, un festival gastronomic românesc. Startul festivalului se va da dimineaţa la ora 10.00, pe malul Mureşului.

Micherechi
Biserica Baptistă din Micherechi organizează în perioada 12–14 octombrie servicii divine de evanghelizare şi mulţumire, care vor avea loc după cum urmează: vineri la serviciul de după-masă de la ora 18.00, va sluji Cornel Hudulin, pastor din Biserica Baptistă din Târgu Jiu, iar sâmbătă (cu începere de la ora 18.00) şi duminică, la serviciile de la ora 9.00 şi de la ora 16.00, va sluji Adrian Tămaş, pastorul de tineret al Bisericii Baptiste Betel din Cluj, însoţit de corul de tineret al aceleaşi biserici.

Jula
Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula a organizat pe 10 octombrie Balul bobocilor. Liceenii s-au adunat în Sala festivă a Centrului Cultural Românesc la o petrecere reuşită, unde elevii de clasa a 9-a au depus „jurământul” în faţa colegilor de clasa a 12-a. Atmosfera petrecerii liceenilor va fi redată printr-o relatare pe care vom publica în numărul din săptămâna viitoare.

Bichişciaba
Festivalul de cârnaţi de la Bichişciaba va fi organizat anul acesta în perioada 19–22 octombrie, evenimentul urmând să se desfăşoare în Sala Sporturilor şi împrejurimi. Printre acţiunile programate se numără o sumedenie de prezentări legate de tăiatul porcului, concursuri de preparare a cârnaţilor şi concerte. Un stand de preparare a cârnaţilor va avea şi Uniunea Românilor din Bichişciaba. La festival este aşteptată şi o delegaţie din Beiuş.

Comentarii