Moment de sărbătoare la Biserica Baptistă din Micherechi

Mai multe imagini aici
Ziua de sâmbătă, 16 februarie, a fost o zi de sărbătoare pentru Biserica Baptistă din Micherechi. În această zi a fost oficiat serviciul divin de consacrare a noului păstor Petrică Creţu.

Serviciul divin de laudă şi de consacrare a pastorului Petrică Creţu în slujirea de pastor a fost coordonat de Kiss Tibor Péter, pastor girant al Bisericii Baptiste din Micherechi, care la începutul evenimentului a salutat oaspeţii prezenţi: prof. univ. dr. Otniel Bunaciu, preşedintele Uniunii Baptiste din România, Papp János, preşedintele Cultului Baptist din Ungaria, Victor Micula, ambasadorul României în Ungaria, Bertold Netea, viceprimarul localităţii Micherechi, Maria Pătca Petruşan, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Micherechi, reprezentanţii bisericilor penticostale şi ai Oastei Domnului din sat, păstori din Comunitatea „Regiunea Crişurilor”, păstorii Comunităţii din Oradea şi alţi oaspeţi.

Otniel Bunaciu a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu citind pasaje din Evanghelia după Matei 4:1–11 şi din Evanghelia după Marcu 6:7–10. Preşedintele Uniunii Baptiste din România a adus totodată şi salutul bisericii pe care-o păstoreşte în Bucureşti.
Sărbătoarea a fost şi un moment de reflecţie. Ce înseamnă slujirea de păstor, care poate fi impactul slujirii de păstor? „Marele Nostru preot este Domnul Nostru Isus Cristos, singurul intermediar între om şi Dumnezeu. Pastorul este, în primul rând, vestitorul Cuvântului lui Dumnezeu, cel care aduce credincioşilor cuvântul Lui, ca hrană pentru sufletele lor. Pastorul este un slujitor al turmei, îi încurajează şi le aduce alinare”, a spus preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România.
Rugăciunea de consacrare a fost rostită de Papp János, Otniel Bunaciu şi Kiss Tibor după care a urmat salutul biblic al păstorilor din Comunitatea „Regiunea Crişurilor”, din partea bisericii locale presbiterul Vasile Cefan, a Comunităţii Baptiste din Oradea Petrică Vidu, preşedinte, pastorul Bisericii „Emanuel” din Oradea şi preşedinte al Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste din Oradea şi Satu-Mare, Alin Faur, secretar, pastorul bisericii din Sânmartin, Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste din Salonta, Liviu Pop, pastorul Bisericii Baptiste din Batăr, Inand şi Szűcs B. Ottó – reprezentantul Comunităţii „Regiunea Crişurilor”. Noul pastor a primit salutări din partea fratelui său, Daniel Creţu, care împreună cu soţia sa a cântat o cântare, iar soţia păstorului a fost salutată de către Maria Bányai Petruşan cu o poezie de la Traian Dorz.
La programul solemn a contribuit grupul tinerilor şi bărbaţilor din biserica locală. Potrivit chemării pe care pastorul Petrică Creţu a primit-o de la Dumnezeu, va propovădui Evanghelia şi va îndruma credincioşii baptişti din Micherechi pe calea mântuirii ca să fie statornici în fiecare domeniu al vieţii. Pastorul Creţu a mărturisit în faţa celor prezenţi că îşi va desfăşura activitatea pastorală în conformitate cu Sfânta Scriptură, se va ocupa de îndeplinirea punctuală a serviciilor divine şi a altor slujbe din viaţa bisericii, care va intra în atribuţia de păstor, de îngrijirea pastorală a bisericii, a persoanelor, a familiilor şi a bolnavilor în mod fizic şi spiritual, care aparţin acestei biserici, de încurajarea şi sprijinirea lucrărilor.
A.C.

Comentarii