5 apr. 2013

Ştiri pe scurt...

Budapesta
Marţi, 2 aprilie, Institutul Cultural Român din Budapesta a găzduit un eveniment dedicat marcării a „80 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu”. Cu această ocazie a avut loc vernisajul unei expoziţii fotodocumentare, oferită de Muzeul Literaturii Române, o masă rotundă de evocare a personalităţii lui Nichita Stănescu, cu participarea unor cadre didactice universitare din Oradea şi Budapesta şi proiecţia unor secvenţe şi imagini de arhivă din colecţia Muzeului Literaturii Române. Expoziţia omagială poate fi văzută la ICR Budapesta în perioada 2 aprilie–17 mai. În perioada 29 martie–10 aprilie, ICR Bucureşti coordonează numeroase evenimente dedicate lui Nichita Stănescu, ca parte integrantă a programului de promovare a valorilor culturii române în întreaga reţea ICR din lume.

Săcal
Conducerea şi profesoarele de limba română de la şcoala din Săcal organizează un concurs de cultură şi civilizaţie românească, care va avea loc pe 26 aprilie, la şcoala din Săcal. La concursul invtitulat „Moştenirea tezaurului nostru” sunt aşteptaţi elevi de clasele 3–4 de la toate şcolile din Ungaria în care se învaţă limba română.

Bichişciaba
Ediţia a 16-a a Supermaratonului Bichişciaba–Arad se va derula în perioada 25–26 mai. Înscrierile se pot face până pe 12 mai. Se va concura atât la individual, cât şi pe ştafete, masculin şi feminin. De asemenea, concursul are şi secţiuni de ciclism şi patine cu rotile. În prima zi, pe 25 mai, dimineaţa la ora 9.00 (ora Ungariei) se va da startul spre Arad, din faţa Teatrului Jókai din Bichişciaba. Maratonul este organizat de cele două municipalităţi, în baza colaborării transfrontaliere statornicită de-a lungul anilor între cele două oraşe reşedinţă de judeţ.

Micherechi
Consiliul local al Micherechiului publică un concurs pentru susţinerea organizaţiilor civile din sat. Sprijinul se acordă pentru cheltuieli de funcţionare. Suma care stă la dispoziţie pentru anul 2013 este de 3.550.000 forinţi. La concurs pot participa acele organizaţii civile înregistrate la tribunal, care funcţionează de cel puţin 6 luni. Dosarele pot fi înaintate până pe 22 aprilie 2013, ora 16.00. Decizia asupra dosarelor va fi luată până la 30 aprilie. Detalii şi formulare găsiţi la adresa www.mehkerek.hu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...