19 apr. 2013

Ştiri pe scurt...

Jula
Vineri, 26 aprilie se va desfăşura olimpiada la limba şi literatura română şi la cultura şi civilizaţie românească (OÁTV) pentru elevii şcolilor generale bilingve şi unde limba română se predă ca obiect de studiu. Evaluarea cunoştinţelor va avea loc la sediul AŢRU din Jula, cu începere de la ora 10.00.

Săcal
Conducerea şcolii din Săcal organizează un concurs de cultură şi civilizaţie românească, care va avea loc pe 26 aprilie, la şcoala din Săcal. La concursul intitulat „Moştenirea tezaurului nostru”, aflat la prima ediţie, vor participa elevi de clasele 3–4 de la toate şcolile din Ungaria în care se învaţă limba română.

Aletea
În zilele de 29–30 aprilie, elevii din clasele 1–8 ale şcolii generale din Aletea vor participa la diferite programe şi concursuri din cadrul „Săptămânii româneşti”. Fiindcă concursul se va desfăşura în pragul sfintelor sărbători de Paşti, pedagogii organizatori au întocmit programul în aşa fel ca elevii să cunoască obiceiurile legate de încondeiatul ouălor.

Budapesta
Piesa de teatru „D’ale carnavalului”, de I.L.Caragiale, este introdusă în programul stagiunii 2013 al Teatrului Katona József din capitala ungară (1052 Budapest, sectorul V, str. Petőfi Sándor, nr. 6). Următorul spectacol va avea loc în seara de 3 mai, de la ora 19.00. Mai multe informaţii la adresa: katonajozsefszinhaz.hu.

Jula
Serbarea de bun rămas a promoţiei 2009/2013 a Liceului „N. Bălcescu” din Jula va avea loc pe 4 mai. Cu o zi înainte de serbarea de adio, pe 3 mai, vor începe examenele de bacalaureat, primul examen fiind cel de limba şi literatura română.

Chişineu Criş
Sâmbătă, 11 mai, la Chişineu Criş, în organizarea Clubului Copiilor şi a Primăriei, se va desfăşura cea de-a 34-a ediţie a „Cupei Crisius”. Competiţia reuneşte sute de copii din mai multe judeţe ale ţării, care se vor întrece la nu mai puţin de 13 discipline sportive. Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit şi o surpriză, invitând copii de la şcoli din străinătate. Din Ungaria, Autoguvernarea Românească din Bichişciaba va participa cu un grup de copii şahişti din Bichişciaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...