„AquaPalota” din Jula se va deschide în preajma sărbătorilor de Crăciun

Pe 10 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă a fost prezentat noul complex balnear de la Băile Cetăţii din Jula, investiţie de 2,4 miliarde de forinţi, realizată din fonduri europene şi guvernamentale. Este vorba de un nou centru acvatic, care se va numi „AquaPalota”. Prin acest proiect, preconizat să se încheie până la finalul acestei toamne, se va realiza un nou corp de clădire cu bazine, tobogane, unităţi de tratament şi relaxare, care va putea fi folosit la capacitate maximă tot timpul anului, completând vechiul centru de wellness acoperit, cu scopul de a mări numărul vizitatorilor în extrasezon. „Dorim să le oferim oaspeţilor noştri mari surprize. Planul nostru este să atragem turiştii în număr la fel de mare şi în afara sezonului estival din Ungaria, pe cei din judeţele de graniţă din România, cu care ne învecinăm, cât şi pe cei din Belgrad şi din Voivodina. În preajma Crăciunului, AquaPalota va fi inaugurat”, a spus Boros László Attila, directorul Băilor Cetăţii din Jula.

În timp ce construcţia era în plină desfăşurare, administraţia băilor şi primăria oraşului a lansat un concurs public pentru găsirea unui nume potrivit noului complex de agrement. La concurs au răspuns câteva mii de oameni, fiind propuse iniţial 241 de nume, din care au fost selectate şi supuse votului online doar 6. 
După conferinţă, reprezentanţii mass media au fost invitaţi să viziteze lucrările de la construcţia clădirii. Lucrările, care au început pe 20 iunie, anul trecut, sunt destul de avansate, astfel se preconizează ca deschiderea să se facă în perioada Crăciunului. Noul complex acvatic se află într-o clădire cu trei nivele şi are 6.338 de metri pătraţi. Interiorul va reda imaginea unei zone cu mare şi munte, va exista o cascadă uriaşă şi numeroase stânci artificiale. Noul complex include cinci bazine noi: piscină, bazin de înot, bazin pentru copii, piscină de relaxare, piscină de scufundare, trei tobogane, baruri de apă, locuri de joacă pentru copii şi un loc amenajat special pentru mame şi copii. În interior, se află un tobogan cu un sistem de pompe, care va fi o premieră în Ungaria. Tot o noutate va fi bazinul, în care se va putea sări de pe o trambulină.
Am văzut că se lucrează intens şi la spaţiile verzi. Până la deschidere vor fi amenajate 96 locuri noi de parcare în zona centrului balnear. Preţurile de acces în noul complex nu au fost încă stabilite, însă, potrivit directorului ştrandului, va fi vorba despre un bilet de bază, la preţ avantajos.
A.C.

Comentarii