Ştiri pe scurt...

Micherechi
Sâmbătă, 23 noiembrie, în aula şcolii generale din Micherechi va avea loc o manifestare dedicată olăritului şi picturii pe sticlă cu participarea unui grup de elevi ai şcolii generale din Micherechi şi din Arad. Activitatea educativ-culturală face parte din proiectul european transfrontalier dedicat dezvoltării turismului religios în zona judeţelor Arad şi Bichiş. 

Seghedin
Ca o primă colaborare cu Fundaţia „Pentru Musica” din Jula, ICR Budapesta – Filiala Seghedin organizează în data de 6 decembrie, ora 18.00, la sediul ICR din Seghedin, un concert de colinde româneşti susţinut de Corul „Pro Musica” din Jula, condus de tânărul dirijor arădean Adrian Bughi. Amplul repertoriu al corului este alcătuit din colinde româneşti, precum şi din lucrări de muzică bisericească ortodoxă. 

Bichişciaba
Membrii Autoguvernării Româneşti din Bichişciaba au hotărât la ultima şedinţă din luna noiembrie despre persoana care va primi în acest an distincţia „Pentru românii din Bichişciaba”. Conform informaţiilor obţinute de la preşedintele Gheorghe Gros, anul aceasta va fi distins cu premiul mai sus amintit, Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş. Premiile vor fi înmânate în cadrul serbării festive a Zilei Minorităţilor din Bichişciaba, care va avea loc pe 11 decembrie, în sala festivă a primăriei, cu începere de la ora 17.00. 

Micherechi
Tinerii ortodocşi din Micherechi, motivaţi de reuşita acţiunilor anterioare, doresc să continue tradiţionala colectare a donaţiilor de Crăciun, pentru familiile nevoiaşe, pentru copii şi bătrâni din România. Donaţiile (haine, alimente, jucării pentru copii etc.) se adună la şcoala generală din Micherechi până pe 20 decembrie, iar pachetele vor fi împărţite la 22 decembrie. Pentru mai multe informaţii poate fi contactat Robert Ruja, la telefon: 06-70/420-0250.

Comentarii