Uniunea şi-a modificat din nou Statutul

În cinci puncte a fost nevoită Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria să-şi modifice din nou Statutul în cadrul unei şedinţe extraordinare, ţinută sâmbăta trecută, la sediul UCRU din Jula, şi condusă de preşedintele Marius Maghiaru.
La şedinţa ordinară din 18 mai a.c., Adunarea generală a UCRU a făcut numeroase schimbări în statutul organizaţiei, care au fost necesare din cauza noi Legi Civile (cu nr. CLXXV) din Ungaria, precum şi din cauza unor elemente depăşite de timp. Tribunalul din Jula, la care a fost înaintat spre aprobare Statutul modificat, a semnalat cinci puncte problematice, care au fost mai mult nepunctualităţi şi nu probleme serioase, de conţinut.

După acest singur punct de pe ordinea de zi, la capitolul diverse, Mihaela Bucin, delegat din partea Seghedinului, a propus ca să se discute şi despre planurile Uniunii la alegerile de naţionalitate de anul viitor. Majoritatea celor prezenţi au fost de aceeaşi părere, că Uniunea nu are cum să nu participe la alegeri, deoarece e vorba de viitorul comunităţii noastre pe care noi ni-l formăm şi nu alţii, dacă suntem activi şi ne folosim de toate drepturile care ni se acordă prin lege. Adunarea generală a UCRU a fost de părere ca să se organizeze cât mai urgent un forum informativ despre noutăţile referitoare la alegerile parlamentare şi cele de autoguvernări minoritare din anul viitor. Unii au propus ca acest forum, dacă se poate, să se organizeze împreună cu Autoguvernarea pe Ţară.
La şedinţa Uniunii au luat parte şi câţiva reprezentanţi ai diplomaţiei române în Ungaria, ambasadorul Victor Micula, consulul general Florin Vasiloni, consulul Dragoş Ţigău, consilierul diplomatic Răzvan Ciolcă şi Anişoara Mihai, secretar II.
E.Ş.

Comentarii