Adriana Nyári de la Liceul „N. Bălcescu” a fost aleasă primarul-elev al Julei

Sute de elevi ai liceelor din Jula au trăit, zilele trecute, momente emoţionante în cadrul concursului orăşenesc „Gyudin”. Miza a fost una mare: cine va fi numit în funcţia de primar-elev al Julei? Un lucru a fost cert, primarul-elev va fi persoană de sex feminin, deoarece contracandidaţii Adrianei au fost toate fete. 
În zilele de 10–13 noiembrie, oraşul a fost mai zgomotos ca altă dată, elevii au pregătit filmuleţe pentru campania electorală, au participat la concerte, au făcut campanie, şamd.
Candidata liceului pentru postul de primar al elevilor julani a fost Adriana Nyári, elevă în clasa a 11-a. În campania electorală au participat alături de liceul „N. Bălcescu” şi alte licee din oraş precum Liceul “Erkel” şi Liceul “Karácsonyi”. Numele noului primar al elevilor a fost comunicat joi, 13 noiembrie. Spre marea bucurie a elevilor şi a profesorilor, după o campanie promovată pe Facebook şi pe teren prin întâlniri personale cu liceenii, Adriana a câştigat concursul şi a preluat cheia oraşului de la viceprimarul oraşului Jula, Kónya István. Adriana a fost aleasă pentru un timp de un an şi îşi propune să organizeze mai multe programe comune cu şcolile din oraş. 
– Acest rezultat nu-l puteam obţine fără ajutorul profesorilor, elevilor şi bineînţeles a acelor elevi, care învaţă la Jula şi au votat pentru mine. Eu cred că lucrul acesta l-am primit de la Dumnezeu. Nu ştiu precis câte voturi am primit, dar m-am bucurat nespus pentru rezultatul obţinut, pentru că ştiu bine câtă energie şi cât timp am investit în timpul campaniei electorale. Pentru anul viitor doresc să organizez programe pe placul tuturor elevilor care învaţă în acest oraş, schimburi culturale de elevi cu şcoli din Jula, cu scopul de a cunoaşte mai bine spaţiul cultural din care provine fiecare elev, colecte de donaţii de Crăciun pentru cei săraci, zile gastronomice şi sportive, să mergem la săniuş, şamd, ne-a informat Adriana Nyári, primarul-elev al Julei. 
A.C.

Comentarii