Şi Ungaria l-a votat pe Klaus Iohannis de preşedinte al României

Turul doi al alegerilor prezidenţiale româneşti a fost câştigat şi în Ungaria cu mare majoritate de voturi de Klaus Iohannis. Acesta a obţinut la cele patru secţii de votare din Budapesta, Seghedin şi Jula în totalitate 3039 de voturi. Contracandidatul lui, Victor Ponta, a primit doar 198 de voturi. La toate secţiile de votare din Ungaria au votat un număr record de alegători.

Cetăţenii români care trăiesc în Ungaria au optat la alegerile prezindenţiale din România pentru Klaus Iohannis (ACL), primarul Sibiului, care a candidat contra premierului actual al României, Victor Ponta (PSD). Dacă în primul tur al alegerilor a ieşit pe locul întâi Ponta şi pe locul doi Iohannis, la turul doi, organizat pe 16 noiembrie, situaţia s-a schimbat total, Klaus Iohannis obţinând 54,50% din voturi, până când Victor Ponta a primit doar 45,49%, după numărarea voturilor din 99,07% din secţii.
La fel ca în România, unde au ieşit duminică la urne peste 64,10% din alegători, un număr record după 1990 încoace, şi în Ungaria au votat mai mulţi decât oricând, în total 3249 de alegători, dintre care aproape 3000 în Budapesta, 182 la Seghedin şi 99 de persoane la Jula. Rezultatele oficiale sunt următoarele: secţia de la Ambasada României la Budapesta – 1577 votanţi (1513 voturi pentru Iohannis, 57 de voturi pentru Ponta), secţia de la ICR Budapesta – 1391 votanţi (1307 voturi pentru Iohannis, 80 de voturi pentru Ponta), Consulatul general al României la Seghedin – 182 votanţi (156 voturi pentru Iohannis, 25 de voturi pentru Ponta), Consulatul general al României la Jula – 99 votanţi (63 voturi pentru Iohannis, 36 de voturi pentru Ponta).

Comentarii

  1. Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: locmunca.office@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu