Ştiri pe scurt...

Bichişciaba
În zilele de 13–15 februarie se va desfăşura în reşedinţa judeţului Bichiş cea de-a XXIV-a Întâlnire a conducătorilor de naţionalitate, organizată de Asociaţia Slovacilor din Bichişciaba. Evenimentul va începe cu evocarea înfiinţării, în anul 1948, a Uniunii Democratice a Slovacilor din Ungaria, continuând cu expoziţii etnografice, apoi seara cu un spectacol de teatru. La conferinţa conducătorilor de naţionalitate, care va avea loc vineri, de la ora 14.00, tema principală va fi: Colaborarea comunităţilor – valoarea prieteniilor. În cadrul acestei conferinţe este invitat să participe şi preşedintele Autoguvernării Românilor din Bichişciaba, Teodor Juhasz, care va vorbi despre importanţa limbii materne în supravieţuirea unei naţionalităţi.

Budapesta
Institutul Cultural Român din Budapesta organizează un nou curs de limba română (nivel A1) începând din 17 februarie şi până pe 2 iunie. Cursurile sunt compuse din 40 de ore, câte 2 şedinţe de câte 2 ore pe săptămână, având loc în zilele de marţi şi miercuri, între orele 18.00 şi 19.30. Cursurile de limba română sunt destinate vorbitorilor nativi de limbă maghiară (provenind din Ungaria şi ţările învecinate), care aleg studiul limbii române pentru dezvoltare personală.

Bichişciaba
Miercuri, 18 februarie, îşi va ţine următoarea şedinţă de lucru Autoguvernarea Românească a judeţului Bichiş. Aici se va dezbate problema legată de bugetul pe anul 2015. Şedinţa va avea loc la Consiliul Judeţean Bichiş (Bichişciaba, aleea Árpád nr. 18), cu începere de la ora 15.00.

Micherechi

Biserica Baptistă din Micherechi vă invită la patru seri de evanghelizare, care se vor desfăşura în perioada 19–22 februarie. Invitaţii bisericii vor fi Grupul de laudă de la Biserica Baptistă „Nădejdea” din Sânnicolaul Mare, Grupul bărbătesc al Bisericii „Şega” din Arad şi Tinerii Bisericii Penticostale nr. 1 din Micherechi. Programul divin din primele trei seri va începe la ora 18.00, iar în ultima zi de evanghelizare, duminică, programul va avea loc înainte de masă cu începere de la ora ora 9.00 şi după masă de la ora 17.00.

Comentarii