Primul stagiar surdo-mut în Parlamentul European este un tânăr din Micherechi

Zoltán Kozma, de 25 de ani, din Micherechi, este primul tânăr din judeţul Bichiş care a fost într-un stagiu profesional în Parlamentul European, prin intermediul deputatului europarlamentar Kósa Ádám.
El a fost solicitat de Kósa Ádám, deputat în Parlamentul European pentru apărarea şi promovarea drepturilor persoanelor cu deficienţă de auz, să desfăşoare, în perioada 1–31 martie, un stagiu pentru a preda limbajul mimico-gestual colegilor din Parlament şi pentru a asista la munca administrativă a parlamentarului maghiar. De profesie avocat, Kósa Ádám şi-a început primul mandat de europarlamentar în 2009, devenind primul deputat surdo-mut în Parlamentul European.
Menţionăm că tânărul micherechian cu handicap auditiv, a făcut primii paşi pentru integrarea sa în societate la grădiniţa şi şcoala generală a surdo-muţilor din Seghedin, învăţând limbajul mimico-gestual. După şcoala generală a urmat studii medii la o şcoală profesională din Jula, iar după obţinerea examenului de bacalaureat la un liceu din Bichişciaba, din septembrie a anului 2014 este student în anul I la Facultatea „Gál Ferenc” din Sarvaş. Fiind ales în conducerea asociaţiei surdo-muţilor a judeţului Bichiş, desfăşoară o activitate bogată pe plan profesional, dovedind că a reuşit să se integreze fără probleme în societate. Exemplul personal pe care ni-l dă Zoli arată o personalitate bogată cu idei şi cu capacitate de a face sacrificii personale.

A.C.

Comentarii