16 mar. 2016

Mărţişorul la românii din Budapesta

Tradiția mărțișorului la români, pe lângă faptul că este un obicei străvechi, este și foarte îndrăgit. La inițiațiva Asociației Femeilor Ortodoxe Române, în ultimii ani a devenit un prilej de sărbătoare și în comunitatea românească formată în jurul Capelei Ortodoxe și a Așezământului românesc de la Budapesta.
În acest an, duminică, 6 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, a fost marcată printr-un scurt program și Ziua Femeii, pe care o sărbătorim la 8 Martie. Doi copii din comunitate, Antonia Rada și Daniel Elekes, au fost vestitorii primăverii, prin melodiile interpretate la vioară. Apoi au fost dăruite flori și mărțișoare tuturor doamnelor și copiilor, iar în cadrul unui atelier de lucru au fost pregătite felicitări pentru ziua de 8 Martie.

De la an la an, această sărbătoare își păstrează prospețimea și frumusețea nu numai prin acei copii care pentru prima oară fac cunoștință cu acest obicei, dar și prin acei maturi care pot să aprecieze valoarea gestului prin care sunt pregătite și dăruite mărțișoarele, la câteva sute de kilometri de țara lor de baștină.
Alături de membrii comunității a participat și Monica Radu, secretar diplomatic în cadrul Ambasadei României.

G.E.E.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...