Sărbătoarea Naşterii Domnului la Catedrala ortodoxă din Jula

Sărbătoarea Naşterii Domnului, 25 decembrie, a fost întâmpinată cu emoţie şi bucurie şi de românii ortodocşi din Jula. La fel ca şi în anii trecuţi, în seara de Ajun, Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu alţi părinţi de la Centrul Eparhial şi cu credincioşi a mers cu colindul la câteva zeci de familii din Jula, vestind astfel Naşterea Domnului.

În ziua Praznicului, Preasfinţitul Părinte Siluan a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală, informează Biroul de Presă al Eparhiei. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Siluan a subliniat înţelesul creştin al acestei sărbători „care are în centrul ei Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Întrupat, venit în lume pentru mântuirea întregului neam omenesc” şi şi-a exprimat bucuria pentru numărul mare al credincioşilor care au ales să prăznuiască Crăciunul mai întâi în biserică, prin rugăciune, colinde şi mulţumire adusă Bunului Dumnezeu, iar mai apoi împreună cu familiile şi cu toţi cei dragi, la casele lor.



La final, elevii de la Şcoala Generală Românească din Jula, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Eva Sabău, au prezentat o scenetă dedicată Naşterii Domnului. Elevii participanţi, dar şi ceilalţi copii din biserică, au primit pachete cu dulciuri din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan.

Comentarii