„Fata babei şi fata moşneagului” vin la copiii din Micherechi şi Bătania


În zilele de 3 şi 4 aprilie, din nou va sosi în comunitatea românească din Ungaria o caravană a teatrului pentru copii. Turneul, organizat de Institutul Cultural Român prin Direcția Românii din Afara Granițelor, cuprinde reprezentații cu spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, adaptare după povestea cu același titlu scrisă de Ion Creangă, în localitățile Micherechi şi Bătania. Caravana teatrului îşi va continua apoi drumul în Serbia, la copiii români din Rebelați, Straja, Coștei și Sărcia.
Spectacolul este un proiect independent al actorilor Teatrului Excelsior din București și prezintă povestea clasică într-o manieră interactivă, dar plină de înțelesuri general valabile: acelea că binele făcut în lume nu rămâne nerăsplătit, la fel cum lenevia și răutatea sunt aspru pedepsite. Umorul şi mesajele moralizatoare, prezente la tot pasul, vor constitui o desfătare și o lecție pentru cei mici.
Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu cele mai reprezentative asociații ale românilor din Ungaria şi Serbia: Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Revista „Foaia românească” și Comunitatea Românilor din Serbia
Intrarea la evenimente este liberă.

Proiectul contină ediții anterioare similar organizate în toată vecinătatea României, iar de el s-au bucurat în anii trecuți câteva de mii de copii români din jurul granițelor.

Comentarii