Cupă internaţională de fotbal pentru copii români, la Chitighaz

Pentru prima oară s-a organizat, la Chitighaz, o competiţie internaţională de fotbal pentru copii români cu vârste cuprinse între 10–13 ani. Iniţiatorul şi organizatorul evenimentului din vinerea trecută, 21 aprilie, a fost Autoguvernarea Românească din Chitighaz. Competiţia s-a desfăşurat la sala de sport a localităţii, cu participarea a trei echipe: Sport Club „Şoimii” din Lipova, Şcoala generală „N. Bălcescu” din Jula, Clubul Sportiv din Chitighaz.
Trebuiau să participe şi fotbalişti din Micherechi, dar din motive tehnice (meciul de sâmbătă fiindu-le mutat pe vineri, ziua competiţiei), au lipsit.În timp ce tinerii fotbalişti îşi făceau încălzirea iar în sală se simţea că tensiunea creşte de la un moment la altul, toţi participanţii au fost chemaţi la o deschidere festivă la care au vorbit: Alexandru Finna, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Chitighaz, Tiberiu Juhász, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria şi Maria Kalcsó, primăriţa satului. Aceasta din urmă a punctat şi faptul că se bucură de noua înfrăţire a satului pe care îl conduce, deoarece la sfârşitul lunii martie a acestui an, oraşul Lipova şi comuna Chitighaz au semnat un protocol de înfrăţire. Colaborarea culturală şi sportivă a celor două localităţi este mai veche, acum doar a început o etapă nouă, mai intensă.
Partidele s-au disputat în sistemul fiecare cu fiecare, iar după lupte aprige, a ieşit următorul rezultat: locul 1 – Sport Club „Şoimii” Lipova; locul 2 – Şcoala generală „N. Bălcescu” din Jula; locul 3 – Clubul Sportiv din Chitighaz. Fiecare echipă a primit o cupă şi o diplomă.

E.Ş.

Comentarii