După multe eşecuri, extaz pe terenul de fotbal din Micherechi

Micherechi SE-FTC II. 1-0 (0-0)
Fotbal NB III
Micherechi: 510 suporteri

Arbitri: Borbás Bottyán, Mohós Mátyás, Minda Gábor
Micherechi SE: Pătca — Komlósi, Vincze, Ruja Sz., Kristóf — Krajcs (Wéber), Fülöp, Hajdu — Kovács Gy. (Furár), Bondar (Boros), Sztojka
Antrenor: Bíró Róbert
FTC II.: Varga Á. — Kárász, Lipcsei K., Lakatos Cs., Kovács K. — Derekas, Gera D. — Adamecsek, Csernik (Lakatos I.), Szántó G. (Takács) — Kundrák
Antrenor: Lipcsei Péter


Deja de la intrarea în comuna Micherechi am constatat că derbiul de acum nu e unul dintre cele obișnuite. Patru polițişti au oprit fiecare mașină și au întrebat unde cu ce scop mergem, ne-au cerut buletinul și actele mașinii. Ajungând la stadion am constatat că numai puține locuri libere mai sunt. Polițiştii au fost cu 6 mașini. Pe stadion, băncile au fost ocupate, fanii din Micherechi au cântat din tot sufletul pentru echipa lor.
Slavă Domnului, căpitanul accidentat Attila Bondar a îmbrăcat din nou tricoul local și a început jocul în fruntea echipei. În prima repriză, echipele numai rareori au ajuns în fața porții adverse, jocul s-a scurs mai mult între cele două careuri, dar cu foarte mult elan. S-a văzut bine că jucătorii noștri îşi doresc tare mult victoria. În spate, fundașii au apărat bine organizați, dacă a fost nevoie și înaintașii au luat parte în apărarea careului. Jucătorii au fost aspri, dar nu duri, asta dovedește și faptul că ambele echipe au primit câte 4 cartonaşe galbene și nici unul roșu.În a doua repriză, ai noștri au depus mai mult efort, au mai pus o lopată, cum spun localnicii, și au atacat și mai mult. S-a simțit tare mult că, după jumătate de an, Attila Bondar a jucat din nou și a dirijat echipa. Comentariile antrenorilor spun mult despre acest derbi.
Bíró Róbert: – Băieți! Strângeți din dinți și mergeți mai departe! Trebuie să câștigăm!
Derekas Zoltán a primit cartonaş galben, la câteva minute tot Derekas a faultat, dar arbitrul nu l-a pedepsit cu al doilea cartonaş galben. Lipcsei l-a chemat la el și i-a explicat că dacă mai face încă o prostie, va fi eliminat şi îl dă afară din FTC.
La o fază foarte periculoasă, Gheorghe Pătca a alergat în afara careului și de la circa 25 metri a lovit balonul din fața lui Csernik. În minutul 82, Sztojka a tras un șut spre poartă, fundașul de la FTC a atins balonul cu mâna. Arbitrul a arătat spre punctul de pedeapsă, penaltiu. Fülöp, cu cea mai mare siguranță, a umflat balonul în poarta lui Varga. (1-0)
Cred că în acel moment și norii s-au speriat de urletul suporterilor micherecheni.
*
Au jucat bine: Komlósi, Vincze, Fülöp, Sztojka și Kárász, Kovács K.
Bíró Róbert: – Mă bucur tare mult de victorie, după cum am jucat în repriza a doua am meritat de deplin victoria. Sper că şi săptămâna viitoare o să câștigăm, ca să avem apoi șansă să ne calificăm și pe mai departe în NB III.
Lipcsei Péter: – Îmi pare rău, dar nu am voie să fac declarații.
Kárász Krisztián (căpitanul echipei FTC): – Mi-e rușine de cum am jucat la Micherechi. Nu mai vorbesc de aceea că o echipă ca Ferencváros să ia bătaie aici. Toată echipa este într-o situație foarte grea, nu știm ce va fi pe mai departe.
Attila Bondar (motorul și sufletul echipei): – Tocmai la meciul cu FTC din Budapesta m-am rănit. Pentru mine, asta a fost o revenire adevărată. Mă bucur tare mult de victorie, a fost o luptă adevărată. Echipa care a dorit mai mult victoria a câștigat.
Attila Bondar (sponsorul echipei): – Nu găsesc cuvinte de bucurie!
*
Echipa noastră din Micherechi a reușit să câștige de două ori contra unei echipe care are în rândurile sale mai mulți jucători care au jucat și în NB I. Antrenorul, Lipcsei Péter a fost jucătorul selecționatei maghiare de 58 ori, a jucat la FTC, Porto, Espinho și Red Bull Salzburg.
Bravo băieți! Hai Micherechi!

MIC

Comentarii