Vacanţă la malul Mării Negre pentru şcolarii din Micherechi


Un grup de 21 de şcolari din Micherechi şi două cadre didactice au avut parte de o vacanţă la mare, între 13–18 iulie, la o tabără de cinci zile în staţiunea Eforie Nord. Tabăra a fost organizată de către Şcoala generală din Micherechi cu fonduri câştigate prin concurs de la Ministerul Resurselor Umane din Budapesta. În rândurile de mai jos, şcolarii participanţi au scris câteva păreri şi gânduri despre cele mai plăcute experienţe ale vacanţei la Marea Neagră.
A.B.


Estera Réthelyi: – Cu câteva zile în urmă, câţiva elevi ai Şcolii generale din Micherechi am avut posibilitatea să petrecem câteva zile la Marea Neagră, în staţiunea Eforie Nord. Am pornit la drum în dimineaţa zilei de 13 iulie. Am fost însoţiţi de către doamna Ana Benye, directoarea şcolii şi doamna Ana Ruja, director adjunct al şcolii. Drumul a fost foarte lung şi obositor, dar după 16 ore de călătorie am ajuns la Hotelul Hermes, unde am fost cazaţi. Repede am luat drumul spre malul mării, abia aşteptând să păşim în valurile mării. Nisipul de pe plajă era încă cald, iar valurile spumate ale Mării Negre mereu se potoleau. Era aşa de frumos! Am stat câteva minute şi am ascultat foşnetul valurilor care erau şoapte de mister. Am avut timp frumos toată săptămâna, chiar dacă nu a fost caniculă. Ziua stăteam la plajă, iar seara ne făceam programe în oraş. A doua zi am avut posibilitatea să mergem la Costineşti, la Parcul de distracţii. În cursul săptămânii am vizitat şi oraşul Constanţa, fiind cel mai mare oraş-port din România. Am făcut o plimbare pe faleză şi am vizitat Cazinoul (care este renumit în toată Europa). Pentru mine totuşi cea mai plăcută amintire este când am mers în staţiunea Mamaia, care, cred că este cea mai frumoasă staţiune de pe Litorarul României. Apa a fost caldă şi erau nişte valuri aşa de mari… A fost minunat! M-am simţit foarte bine, am fost tristă când a trebuit să ne întoarcem acasă. În drum spre casă ne-am oprit la Bucureşti. Capitala României e foarte mare şi aglomerată. Sper că şi anul viitor o să ne întoarcem cu toţi prietenii pe Litorarul României!

*
Ioan Poiendan: – Plecarea la Marea Neagră am aşteptat-o cu mare nerăbdare. Deja în zorii dimineţii, când m-am văzut în autocarul modern, am avut mari emoţii la plecare de ce o să văd în România, însă pe drum am fost foarte relaxat, am ascultat muzică şi am fost atent la fiecare peisaj frumos care îmi apărea în faţa ochilor. Ajunşi după multe ore de drum la Eforie Nord, m-a impresionat foarte mult hotelul foarte mare și frumos unde am fost cazaţi, sus la etaj în camere cu câte trei paturi. M-am simţit într-o altă lume, am mers la plajă, am luat masa la restaurant, am avut parte de programe distractive, de mici excursii şi de multă baie şi plajă.*
Petru Iova: – Am avut plăcuta ocazie să participăm între 13–18 iulie într-o tabără de limba maternă la Eforie Nord. Am plecat în zori de zi cu 21 de copii şi cu câţiva adulţi însoţitori. În fiecare dimineaţă am avut micul dejun şi apoi am mers pe jos la plajă să facem baie în mare, să se bucurăm de soare şi de vară. La fiecare prânz am mâncat într-un restaurant aproape de plajă. Am luat masa şi ne-am bucurat mai departe de plaja pe care noi nu o avem aici, până ce am avut încă putere, apoi am mers înapoi la cazare să se ne odihnim şi să ne facem programele de seară. În fiecare seară am mers în oraş sau la Costineşti, am avut timp să vizităm plajele de la Constanța şi Mamaia, unde am petrecut ore cu multe bucurii şi amintiri frumoase. La întoarcere spre Micherechi, am făcut o oprire la Bucureşti, unde am vizitat Palatul Parlamentului. Am ajuns acasă după un drum lung, dar foarte frumos, cu amintiri şi multe bucurii, dintr-o tabără minunată cu o echipă perfectă. Clipele petrecute vor rămâne cu siguranţă în amintirile copiilor şi ale adulţilor.


*
Melania Miron: – Din nou la MAAARE! De la conducerea şcolii noastre am primit încă o şansă să petrecem câteva zile pe malul Mării negre. Cu profesoarele care ne-au însoţit şi cu colegii din şcoala mea am avut parte de clipe fericite, de aventuri interesante. Marea din nou ne-a arătat puterea şi frumuseţea ei, cu valurile care s-au ridicat până pe mal, acoperindu-ne de mai multe ori. Soarele strălucea puternic, astfel dându-ne şansa să ne simţim bine pe plajă. Au fost programe interesante, plimbări plăcute prin oraş şi, nu în ultimul rând, mâncăruri gustoase. Locul nostru de cazare era foarte frumos, comod şi modern. Mă bucur că ne-am putut întoarce cu multe aventuri plăcute şi cu mici cadouri pentru cei de acasă. Pentru plăcuta vacanţă le mulţumesc acelora care mi-au oferit această posibilitate!
*
Ruben Igas: – Ca la orice tabără am fost foarte impresionaţi de drumul parcurs cu autocarul, am fost foarte nerăbdători să ne primim camerele la hotel, şi după ce ne-am despachetat bagajele, am mers pe malul mării să ne scăldăm. Aşa a trecut prima zi a taberei. Plini de nerăbdare am luat şi primul mic dejun, echipaţi deja pentru plajă. Am profitat în fiecare zi de apa plăcută a mării şi ne-am scăldat pe săturate. Seara când s-a mai lăsat canicula am vizitat diferite obiective din oraş, am fost şi la Biserica Ortodoxă din Eforie Sud, am fost la cumpărături, la bazarele de pe plajă ne-am găsit în fiecare zi câte ceva interesant. Am fost la Mamaia, la Constanţa, am vizitat Cazinoul din Constanţa, biblioteca de acolo, am stat o zi pe plaja din Mamaia, am vizitat staţiunea Costineşti, parcul de distracţii de acolo. Am trăit câteva zile deosebite în această tabără. Marea, plaja, activităţile pe care le-am avut, locul unde am stat, totul a fost deosebit de frumos. Sper să mai am astfel de ocazii şi pe viitor, mulţumind totodată celor care s-au gândit să ne organizeze o tabără aşa de frumoasă.


*


Letiţia Denuţa: – Am trăit clipe frumoase împreună cu colegii mei de la şcoala din Micherechi în tabăra de la Eforie Nord, amintiri care nu se vor şterge niciodată din mintea noastră. Eforie Nord este a doua cea mai mare staţiune a litoralului românesc, foarte aproape de municipiul Constanţa, pe drumul de legătură cu oraşul Mangalia, aşa că fiind apropiate una de alta am vizitat mai multe staţiuni. În afara orelor petrecute pe plajă, sub razele soarelui, sau în valurile mării, am petrecut şi momente plăcute oferite în staţiune de posibilităţile de distracţie şi relaxare, dotate cu terenuri de sport, minigolf, locuri de joacă pentru copii, piscine, teatru de vară, etc. În staţiune există câteva complexe de magazine şi bazaruri, atât în centru cât şi în zona falezei. De aici ne-am putut cumpăra suveniruri pentru cei de acasă. La întoarcerea spre casă am făcut şi o oprire la Bucureşti unde am vizitat impresionantul Palat al Parlamentului şi centrul oraşului. Până acum de trei ori am fost plecată în tabără de vară în România, împreună cu şcoala. De fiecare dată am avut parte de foarte frumoase experienţe, de multe amintiri plăcute. Din păcate, anul acesta a fost ultima mea tabără în această echipă minunată, fiindcă am terminat clasa a 8-a. O să păstrez pe veci în sufletul meu aceste călătorii frumoase şi distractive.

Comentarii