„Lumini şi taine”, expoziţia pr. Cosmin Pop la Oradea

Părintele Cosmin Florentin Pop, preot al bisericii ortodoxe române din localitatea Jaca, din Bihorul unguresc, a avut pe 18 ianuarie vernisajul expoziţiei personale intitulată „Lumini şi taine”, la Oradea. Evenimentul a fost organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Șincai” Oradea, director doamna Ligia Mirişan, în colaborare cu Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Oradea, preşedinte Viorica Cherteş. Părintele Cosmin Pop este pictor de icoane pe scticlă şi îndrumător al copiilor din Ungaria la numeroase tabere de iconografie. A avut multe expoziţii la Budapesta, Jula, Seghedin, dar şi în România.
În fiecare an, părintele Pop participă la Budapesta, la tabere de iconografie pentru copii, organizate de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Capitala Ungariei, oferindu-le acestora ocazia unică să pătrundă tainele picturii pe sticlă, cu inocenţa şi talentul de care este înzestrat fiecare.



„Lumini şi taine”, prima sa expoziţie personală la Oradea cuprinde atât icoane pe sticlă, cât şi cruci sculptate în lemn. Expoziţia a fost vernisată de către pr. Dorel Octavian Rusu, fostul protopop de Oradea. Aceasta rămâne deschisă timp de trei săptămâni, putând fi vizitată în holul bibliotecii.
A.B.

Comentarii