Cupa de şah „Foaia românescă”, la cea de-a 9-a ediţie - „Ne dorim ca şahul să fie îndrăgit de cât mai mulţi copii români”

Sâmbătă, 3 februarie, s-a desfășurat o nouă ediție a Cupei de şah „Foaia românească”, concurs de şah la care participă adulţi şi copiii, profesionişti şi amatori din Ungaria şi România. Începând de anul trecut, sediul redacţiei „Foaia românească” asigură spaţiu și pentru Asociația de Șah a Românilor din Ungaria (AȘARU). De data aceasta, concursul a fost organizat de membrii asociației în frunte cu Ioan Cozma, preşedinte AŞARU.

Și de data asta s-au adunat destul de mulţi iubitori ai şahului din Arad, Pecica, Jula şi Bichişciaba. Mitică Cosma, directorul clubului de şah din Arad, a venit cu 12 copii talentaţi de la Palatul Copiilor din Arad. Copiii au fost însoţiţi şi de părinţii lor care i-au încurajat pe parcursul competiţiei. La eveniment a participat şi domnul Florin Vasiloni, consul general al României la Jula, nelipsit de la competiţiile de şah organizate de noi, exprimându-şi la final bucuria de a putea lua parte la un astfel de eveniment de mare amploare, organizat în comunitatea românească din Ungaria.
Sperăm ca anul acesta în vară să avem posibilitatea de a organiza şi o tabără de șah, după care va fi organizată şi o olimpiadă de șah pentru tinerii șahiști români. Ne bucurăm că şi de data aceasta am reuşit să adunăm şahişti foarte buni la competiţie şi sperăm ca pe viitor să avem şi mai mulţi copii. Dorinţa noastră este să putem să introducem jocul de şah şi în şcolile generale în care se predă limba română pentru a-i stimula pe tineri să iubească acest joc.Rezultate:
Profesionişti adulţi: locul I – István Bányai, locul II – Vlad Miculiț, locul III – Lorena Guiu, locul IV – Petru Țapoș
Porfesionişti 14–18 ani: locul I – Iulian Hălmăjan, locul II – Oana Tuș
Profesionişti 4–14 ani: locul I – Fabian Hălmăjan
Amatori adulţi: 
La categoria bărbaţi: locul I – Gabriel Gheorgiu, locul II – Ioan Ruja
La categoria femei: locul I – Elena Crișan, locul II – Andreea Ianc
Amatori 14–18 ani: locul I – Paul Tuș, locul II – Cristina Crișan
Amatori 4–14 ani: locul I – Balint Gurzău, locul II – Răzvan Moldovan, locul III – Zétény Gergő Jakus, locul IV – Luisa Petraș, locul V – Alexandra Crișan, locul VI – Anna Bleiziffer.

Sponsorii competiţiei au fost: Redacția „Foaia românească”, Consulatul General al României la Jula, Autoguvernarea Română a Oraşului Jula şi Tóth Eszter.
Le mulţumim tuturor pentru susţinere!

MIC

Comentarii