Şedinţă ordinară la AŢRU în prag de alegeri parlamentare


Întrunirea de la sediul AŢRU din ziua de 1 martie a început, cum se putea altfel decűt cu o mică introducere legată de Mărţişor, sărbătoarea primăverii la români. Preşedintele Tiberiu Juhász şi alţi bărbaţi de la Oficiul AŢRU au împărţit tuturor doamnelor mărţişoare şi trandafiri în semn de preţuire.
La şedinţă au luat parte 8 din cei 13 deputaţi AŢRU. Principalele puncte de pe ordinea de zi s-au referit la probleme bugetare, astfel deputaţii au aprobat în unanimitate planul bugetar pe anul 2018 al AŢRU şi al instituţiilor subordonate. Astfel, din totalul de 1.789.700.800 forinţi, cea mai mare parte a acestei sume este sprijinul de finanţare acordat de Statul Maghiar pentru şcolile şi grădiniţele româneşti administrate de AŢRU. 
Oficiul AŢRU va gospodări din 58,3 milioane ft, Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU din 48 milioane ft, iar între cele două reviste „Foaia românească” şi „Cronica” se vor împărţi, la fel care din 2009 încoace, în mod egal, cele 36,7 milioane forinţi, doar că pentru „Cronica”, AŢRU în calitate de proprietar va mai acorda în plus din surse proprii 3 milioane ft. Astfel, „Cronica” va funcţiona din 21,359 milioane ft, iar „Foaia românească” din 18,359 milioane ft. AŢRU a mai hotărât că va acorda sprijin financiar (500 mii ft) pentru Clubul Pensionarilor Români din Jula.
La şedinţă s-a votat şi delegatul AŢRU în Comisia Naţională Electorală, în persoana domnului Halász János Pál. Deputaţii AŢRU au luat apoi la cunoştinţă că domnul Tiberiu Rocsin, cel care trebuia să ocupe locul vacant în urma demisionării lui dr. Gheorghe Ruja, nu a acceptat numirea în această funcţie.
E.Ş.

Comentarii