Se pot face propuneri pentru premiul „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” 2018


Secretariatul de Stat pentru Naţionalităţi şi Culte din cadrul Ministerului Resurselor Umane a publicat zilele trecute anunţul conform căruia se pot face propuneri pentru distincţia „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” 2018.
Sunt aşteptate propuneri prin care se recunoaşte activitatea, eforturile merituoase ale persoanelor particulare, ale organizaţiilor şi autoguvernărilor minoritare, depuse în folosul comunităţii de naţionalitate din Ungaria, în domeniul vieţii publice, învăţământului, culturii, bisericii, ştiinţei, mass-media. Începând din anul trecut, distincţia „Pro Cultura Minoritatum” este înmânată în luna mai, de Ziua Mondială a Diversităţii Culturale pentru Dialog şi Dezvoltare (sărbătorită la 21 mai), și nu în luna decembrie, așa cum s-a întâmplat ani de-a rândul, de Ziua Minorităților.
Propunerile pot fi trimise prin poştă, la adresa Secretariatului de Stat pentru Naţionalităţi şi Culte din cadrul Ministerului Resurselor Umane (1884 Budapesta, Căsuța poştală 1.) şi prin e-mail la adresa titkarsag.nf@emmi.gov.hu. Termenul de depunere a propunerilor este: 23 aprilie 2018.
Alte detalii şi formularul se poate descărca de pe site-ul www.kormany.hu, la pagina Secretariatului de Stat pentru Naţionalităţi şi Culte din cadrul Ministerului Resurselor Umane.

Comentarii