Caravana cu cărţi, la Jula şi Seghedin

În perioada 10–12 mai, Caravana Bibliotecii ICR Budapesta porneşte la drum pentru a promova noutăţile din bibliotecă, şi pentru a dezvolta în jurul lecturii noi evenimente (teatru, muzică, conferinţe) la care să participe atât comunitatea românească din Jula şi Seghedin, cât şi elevii Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula.
A treia ediţie a Caravanei se va bucura de prezenţa actriţei Adriana Trandafir, care va interpreta spectacolul „Pasărea măiastră – Maria Tănase”, a Evei Labadi şi a Teatrului de păpuşi „Fantasia”, care va aduce o atmosferă de poveste printr-un spectacol modern de păpuşărie, de prezenţa Adrianei Popescu, care va susţine conferinţa „Un model de convieţuire în Câmpia de Vest, acum un secol”, şi de cea a profesorului universitar Otilia Hedeşan care va dialoga cu Adriana Popescu despre identitatea naţională pe marginea „Caietelor Herminei”. Toate programele incluse în itinerarul caravanei vor fi însoţite de expoziţii de carte din fondul bibliotecii, organizate şi prezentate de Cristian Ţarnă-Bacoşcă.
Caravana Bibliotecii ICR Budapesta va poposi pe 10 mai la Seghedin, unde de la ora 18.00, la Teatrul „Pinceszínház” va fi prezentat spectacolul „Pasărea măiastră – Maria Tănase”, precedat de o prezentare de carte. A doua zi, pe 11 mai, caravana întâmpină publicul julan la ora 19.00, în sala de studio a Teatrului Cetăţii (Várszínház), cu acelaşi spectacol care va avea loc şi la Seghedin. Pe 12 mai, de la ora 12.00, programul caravanei continuă la Liceul din Jula, cu conferinţa „Un model de convieţuire în Câmpia de Vest, acum un secol”, susţinută de Adriana Popescu, şi un dialog despre identitatea naţională pe marginea „Caietelor Herminei” cu Otilia Hedeşan. De la ora 13.30, dialogul va fi urmat de spectacolul de lumini şi umbre pentru copii „Mowgli” de Ioona Rauschan, jucat de trupa Fantasia.
A.B.

Comentarii