Grigore a dedicat o seară-ntreagă consătenilor săi

Încă din luna decembrie a anului trecut, tânărul Grigore Poiendan şi-a dorit o serată în care să cânte publicului micherechean cântece populare. Dorinţa lui a devenit realitate. Grigore a cântat un colaj de cântece populare româneşti şi ungureşti, care au adus voia bună pe chipurile şi în inimile tuturor, sâmbătă seara, 7 mai, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi. Grigore i-a salutat pe cei adunaţi la serata de muzică populară cu un călduros „Bună seara, Micherechi!”.
Grigore Poiendan, născut în satul Micherechi, este student în anul III, la Conservatorul de Muzică din Budapesta. 

Sâmbătă seara a susţinut un spectacol în satul său natal, acompaniat de o orchestră alcătuită din prieteni ai săi. Numele lui Grigore este cunoscut, deoarece am avut ocazia să-l auzim cântând şi la alte evenimente din comunitatea noastră. Însă evenimentul de sâmbătă seara a însemnat împlinirea unui vis al său, acela de a face cunoscută muzica populară din localitate. S-a pregătit cu un program variat, a cântat la fluier un cântec cules de profesorul său Juhász Zoltán, a interpretat o doină rară, culeasă din Micherechi, şi melodii vesele („Aşa beau oamenii buni”, „Măi bădiţă strop de rouă”, „La pădure trabă cios”, „Tot aşa mă bate gândul”, „Spune mândruliţ-o, spune”, ş.a.m.d.), apoi cântece de cătănie, cântecul miresii, cântece de nuntă, iar programul l-a încheiat în paşi de dans.
„Sunt mândru de Grigore, pentru că acest tânăr din satul nostru, împreună cu prietenii lui, au fost în stare să organizeze un program atât de frumos. Nu numai el, dar şi ceilalţi au fost bine pregătiţi. Au prezentat un repertoriu foarte bogat. În urmă cu doi ani, am participat împreună cu el la un festival gastronomic, la Ciorvaş. De atunci, s-a dezvoltat mult talentul lui muzical. Trebuie să mai avem şi în viitor astfel de programe culturale în sat. Bravo, Grigore!”, ne-a spus muzicantul Török Elek.
La iniţiativa frumoasă au fost alături de Grigore părinţii Ioan Poiendan şi Maria Radici Poiendan, fratele său Kristóf, neamuri, vecini, prieteni buni şi toţi cei care l-au cunoscut, dar a venit ca să-i asculte vocea frumoasă şi primarul satului, Margareta Tat, însoţită de viceprimarul Bertold Netea.
Ana Cioca

Comentarii